Реклама / Ads
24| 8556 |16.08.2008 НОВИНИ

Княз Кардам катастрофира тежко до Мадрид

.
Състоянието на княз Кардам е овладяно от лекарите тази нощ. Вече изгледите за стабилизиране са по-големи и реални, съобщават испански агенции. Най-големият син на Симеон Сакскобургготски катастрофира със съпругата си.
 
Автомобилът на княза се е блъснал в дърво край шосе в близост до Мадрид. Състоянието на княза е било критично.

46-годишният княз е бил откаран с хеликоптер до мадридската болница "Доче де Октубре". Той е с черепномозъчна травма и двете му ръце са силно увредени. Източници, цитирани от Франс прес, казали, че ръцете на принца са в „ужасно" и може да се наложи да бъдат ампутирани.

Съпругата на Кардам - 45-годишната Мириам Унгрия, е по-леко ранена и е настанена в болницата „Ла Пас" в Мадрид. Тя е със счупен лакът и множество натъртвания по тялото.

knjaz.jpgКняз Кардам е роден на 2 декември 1962 година в Мадрид и е първият син на цар Симеон II. Завършва философия и международна икономика в университета „Кларк" в САЩ. Получава степен по селскостопанска икономика; специализира агроиндустрия и хидромелиорации в американския университет "Пен" в Пенсилвания. Започва работа в Буенос Айрес (1989 г.) в многонационалната агропромишлена компания "Фаунтинхед груп". Живее и работи в САЩ като аграрикономист в компанията GIC, Вирджиния. Става търговски директор на телекомуникационна компания "Телефония мовилес интерконтинентал", генерален директор на проекти UMTS.

Испанските медиите съобщават за инцидента.
Княз Кардам, който катастрофира със съпругата си рано този следобед в мадридското предградие Ел Молар и в момента се намира в болницата "12 октомври", е в критично състояние, предаде агенция Еуропа Прес.
Синът на българския цар и бивш премиер Симеон Сакскобургготски - Кардам и съпругата му пострадаха тежко при автомобилна катастрофа в предградие на Мадрид, предаде телевизионният канал Унивисион.
От полицията съобщават, че князът е пострадал сериозно и е в критично състояние с черепномозъчна травма и счупени крайници, като е възможно да му бъдат ампутирани и двете ръце. Съпругата му е в малко по-добро състояние.
Кардам е карал автомобила си "Ягуар" в предградието Ел Молар, когато по все още неизвестни причини се е блъснал в дърво, съобщават от полицията. Кардам, на 46 години, е най-големият от петте сина на Симеон, отбелязва телевизията.
Състоянието на съпругата на българския княз Кардам Мириам де Унгрия, която катастрофира със съпруга си този следобед в околностите на Мадрид, все още не може да бъде определено, съобщава испанският вестник"Ел Периодико де Арагон". Тя е настанена в мадридската болница "Ла Пас" с множество натъртвания, където лекарите следят състоянието й.

Световните агенции
Синът на бившия цар на България Симеон II, Кардам, бе сериозно ранен при автомобилна катастрофа, докато пътувал със съпругата си в района на Мадрид, предаде АФП.
Състоянието на най-големия син на Симеон Сакскобургготски е „много сериозно". Има тежка травма на главата, ръцете му са в лошо състояние и „могат да бъдат ампутирани", съобщават източници от испанските медицински служби.
Българският княз Кардам, най-големият син на бившия цар на България, Симеон II, пострада сериозно, след като автомобилът му се удари в дърво на магистрала край Мадрид, съобщи говорител на испанска пътна полиция, цитиран от Ройтерс.
Службата за спешна медицинска помощ откарала 46-годишния Кардам, който пътувал със съпругата си, в болница „12 октомври" в Мадрид с хеликоптер със сериозна наранявания в областта на главата и ръцете, каза още говорител.
Съпругата на княза, Мириам Унгрия, на 45 години, е хоспитализирана в болница „Ла Пас" в северната част на Мадрид с по-леки травми, допълни полицейският представител.20080816elpepunac_1.jpg

Царица Маргарита и князете Константин и Кирил (вдясно)

чакат пред болницата "12 октомври" в Мадрид.

снимка ЕL PAIS.com 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5320 |16.08.2008 Големият син на Сакскобургготски катастрофира сериозно . 5| 4781 |06.06.2008 Искат да се забрави трагедията във влака София-Кардам . 9| 4902 |19.05.2008 Български медии от чужбина се събраха в Мадрид; не искат Първанов . 11| 5009 |18.05.2008 Българският президент - неуместна фигура на форума на българските медии в Мадрид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads