Реклама / Ads
10| 5380 |20.11.2013 НОВИНИ

КНСБ няма да пречат на студентите, но без блокади

.
Пламен Димитров
Участие в протеста днес са заявили между 6000 и 8000 души, заяви по БТВ лидерът на КНСБ Пламен Димитров. Правим синдикална протестна акция с ясни искания. Хората идват в София да протестират и подкрепят нашите искания, каза той и обясни, че исканията им са свързани с увеличението на заплатите и със замразяването на пенсионната възраст.
 

Няма да пречим на студентите, но и няма да участваме в блокади. Сред протестиращите ще има миньори, енергетици, работещи в здравеопазването, работещите в сферата на културата. Искаме да бъдат чути нашите искания, ако не бъдат чуди и след днес, ще продължим да търсим други варианти. Ако исканият ни бяха чути, нямаше да има нужда КНСБ да прави протест днес. Искаме замразяване на възрастта за пенсиите дали сме конкретни и ясни предложения какво трябва да се направи с пенсионната реформа, каза Димитров.

 

Има една група искания, които касаят и правата на хората, а именно правото за получаване на заплата и КНСБ са внесли техни законодателни промени и ако депутатите искат могат да чуят нещо от тези предложения. Предприетите мерки от правителството не обезмислят протеста на КНСБ. Трябва да се подобри системата на задължително изплащане на заплати от страна на работодателя. Работещите трябва да могат да искат фалит на дружеството, ако не изплаща заплата, каза по НТВ вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов. 

 

Искаме да няма социален взрив през зимните месеци. За енергетиката и проблемите ѝ никой не говори. Миньорите предупреждават, че има загуби в дружествата, например в "Мариците", които са необясними, а това вещае забавяне на заплатите, каза той. Според Христов изникват скандали за назначаване на хора без квалификация, наблюдаваме нарушаване на закона. Проблемите в здравеопазването също са много сериозни. Имаме искане за повишаване с 10% на заплатите в държавната администрация, които не бяха удовлетворени от кабинета.

Нека студентите да подкрепят нашето шествие за ръст на заплатите и за подобряване на живота на хората, поиска Христов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5190 |19.11.2013 Няма да допуснем Борисов и Цветанов на КСНС . 27| 6532 |19.11.2013 Адвокат Хаджигенов: Проектозаконът за МВР показва, че властта няма да се предаде без бой . 40| 4816 |19.11.2013 Станишев: Протестът на КНСБ се обезсмисля . 3| 4812 |19.11.2013 Таня Андреева: Няма да режем болнични легла

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads