Реклама / Ads
4| 4237 |12.05.2015 НОВИНИ

КНСБ плаши с протести кабинета и премиера

.
КНСБ заплашва
„Информирал съм лично министър-председателя, че ако продължават така, ние ще доведем в София, всички, които с право протестират за несправедливия начин на разпределение на тежестите за оптимизация на разходите”, заяви в Стара Загора президентът на КНСБ Пламен Димитров.
 
Той пристигна в Града на липите, за да участва в тържественото честване на 25 - годишнината от създаването на КНСБ и на Регионалния съвет на синдиката в Стара Загора.

„Със сигурност Селскостопанска академия е едно от звената, които е заложено да пострада най-силно от съкращенията на разходите и заплатии в бюджета за настоящата година. Вярно е, че всички сме недоволни от администрацията като цяло, обществото е настроено да търси подобни съкращения. Но когато говорим за администрация, не мисля, че работещите в подобни звена трябва да бъдат отнасяни към нея. Около 370-380 души ще загубят своите работни места в цялата селскостопанска академия”, каза още Димитров. По думите му в 20 от 26-те институти и звена ще има съкращения над 10%. В същото време в Министерство на земеделието, в шапката му, няма да съкращения. А средния процент за селскостопанска академия е над 20. Между 15 и 17% е и в Агенцията за безопасност на храните и някои други зена. „Ние сме заявили своето несъгласие и от два месеца водим преговори и се опитваме да убедим министър Танева и министър Рашидов, тъй като подобни действия има и в културата, но досега без успех”, обясни синдикалният лидер.

Според него това, което прави генералният директор на Българското национално радио, не е добре обмислено. От синдиката са се опитали да го убедят,  че има друг начин и трябва да чуе хората. „Ние стоим зад нашите синдикални членове и сме готови да ги подкрепим в преговори с него”, категоричен бе Пламен Димитров.

В момента в цялата страна има действащи 1480 колективни трудови договори (КТД)  в предприятия, учреждения и болници и училища, което осигурява покритие за около 30% от всички работещи в България. Идеята е да се стигне до  50%.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4631 |05.05.2015 Синдикалист за Фрог: Москов плаши с уволнение всеки, подкрепил д-р Дечев . 7| 4940 |01.05.2015 Синдикати ще протестират срещу пенсионната реформа . 57| 10644 |30.04.2015 Кулезич: Фашизоидна гледка, скандал, уплаших се . 8| 4950 |29.04.2015 4-ти ден протестират лекарите от "Св. Иван Рилски"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads