Реклама / Ads
6| 5071 |15.06.2009 НОВИНИ

КНСБ скача преди изборите, за да ги чуят

.
Ако няма реални действия се очакват ефективни стачки, протести и вълнения, обявяват от КНСБ и очакват хиляди участници в националния протест.
 

Около 10 хил. участници в страната ще се включат в националната демонстрация, организирана от КНСБ днес. Причината е новият закон за събранията, митингите и манифестациите и отмененото от 1 юли увеличение на работните заплати. Заедно със структурата на КНСБ ще протестират и от Българската асациация на сдруженията в автомобилния транспорт. 6 такива сдружения ще дойдат с 8 тира и два автобуса. Участие взема и Националното ловно рибарско сдружение „Съединение” заради това, че има законодателен тормоз и терор върху правата на тези граждани, каза за Frognews.bg вицепрезидентът на КНСБ Валентин Никифоров. Ще се включат още движението на младите учени, Младежкият Форум „21 век”, Общественият женски парламент, Националната асоциация на млекопроизводителите, на зърнопроизводителите и др.

От синдиката настояват в 12 часа представители на протестиращите да бъдат приети от премиера Сергей Станишев. От синдиката обявиха, че ако това или следващото правителство не предприемат нещо за българската икономика и не се спрат съкращенията на работни места, ще има национална предупредителна стачка.

Над 20 автобуса с учители от провинцията идват за демонстрацията, обяви шефката на синдиката на българските учители Янка Такева. Тя заяви, че решението на правителството за замразяване на 10% увеличени на бюджетните заплати нарушава споразумението от времето на учителската стачка. Синдикатите ще атакуват решението в съда, веднага щом бъде обнародвано. 80 училища ще бъдат закрити по решение на общинските съвети в страната, алармира Такева. Frognews.bg

Още по темата - четете в рубрика Интервю

-------------------------------

Във връзка с провеждане на Национален митинг-шествие от Конфедерацията на независимите синдикати в България се въвеждат временни промени в организацията на движение.

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки: От 9.00 ч. до 17.00 ч. по: бул. „Княз Ал. Дондуков" между ул. „Раковски" и бул. „Княгиня Мария Луиза" с изключение на мотрисите от градския транспорт; бул. „Цар Освободител" между ул. „Раковски" и бул. „Княгиня М. Луиза";

От 10.00 ч. до 11.15 ч. с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт по: бул. „Христо Ботев" между бул. „Прага" и бул. „Ал. Стамболийски"; ул. „Алабин" между бул. „Витоша" и бул. „Христо Ботев"; бул. „Македония" между бул. „Христо Ботев" и пл. „Руски паметник".

От 12.30 ч до 16.00 ч с изключение на трамвайните мотриси на градския транспорт по бул. „Княгиня Мария Луиза" в посока Лъвов мост между ул. „Екзарх Йосиф" и ул. „Струма".

От 10.15 ч. до 10.45 ч на 16 юни трамвайните мотриси ще изчакват на място преминаването на участниците в шествието по бул. "Христо Ботев" между пл. „Македония" и бул. „Ал. Стамболийски", след което да продължат по маршрута си.

На 16 юни се забранява престоя и паркирането на пътни превозни средства:

От 8.00 ч. до 17.00 ч. с изключение на автобусите, микробусите и леките автомобили, превозващи участниците в Националните митинг-шествия: централно пътно платно на бул. „Македония" между бул. „Христо Ботев" и пл. „Руски паметник"; бул. „Христо Ботев" между ул. Хан Аспарух и пл. „Македония".

От 8.00 ч до 16.00 ч. на бул. „Княгиня Мария Луиза" в посока Лъвов мост между ул. „Екзарх Йосиф" и ул. „Струма"; бул. „Христо Ботев" между пл. „Македония" и бул. „А. Стамболийски"; паркингите на пл. „Македония"; паркингите на пл. „Княз Александър І".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5065 |14.06.2009 303 места за предизборни реклами определи Столичната община . 7| 4615 |14.06.2009 Стратира предизборната кампания за националния вот . 21| 5633 |13.06.2009 50 години Б. Борисов- с 5 евродепутати, 50 дни преди премиерството? . 19| 4882 |10.06.2009 Галев регистриран за изборите, прокуратурата му повдигна обвинение за въоръжена банда

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads