Реклама / Ads
3| 4650 |12.11.2019 НОВИНИ

КНСБ: Внимание! Уволняват работници заради коментари във Фейсбук

.
Източник: БГНЕС
Кюстендил е поредният български град, в който КНСБ учредява интересен дискусионен форум, предназначен за български работници и служители, които не членуват в синдиката. Форумът се нарича ”Арена Работеща България или работнически парламент”.
 

Това съобщи Пламен Нанков, вицепрезидент на КНСБ. В синдикатите членуват едва около 25 % от работниците и служителите в страната, уточни Нанков и допълни, че повод за началото на този форум са зачестилите случаи, свързани с отношенията работодател-служител и социалните медии, предаде "Новини.бг".

 

"Заради изявления и реплики във Фейсбук вече има уволнени работници. Даже има случаи на уволнени служители през Фейсбук, а не по установения ред", посочи Нанков.

 

Според КНСБ, заради липсата на регулация ставаме свидетели на решенията на работодатели, които преминават в крайности. "Има случай на уволнен служител, очакващ дете, заради използване на мобилен телефон във фирма, където това е забранено", посочи Нанков.


Според синдикалистите е време е да се зададе регулация по отношение на новата среда за общуване в социалните мрежи, защото липсата ѝ предизвиква недоволство от работодателите, а от друга се нарушават личните права на работниците.

 

Необходимо е страната ни да последва примера на западните държави и САЩ, като компаниите предприемат сериозни стъпки за въвеждане на собствена, приемлива за всички нива фирмена политика за използването на социалните мрежи от работниците и служителите им.

 

Нанков презентира и национална подписка на КНСБ съвместно с КТ "Подкрепа" за дефиниране на работното време от законодателя. "Искаме да се промени и заплащането на извънредния труд и процентът на изчислението му", посочи Нанков.

 

За две седмици подписката е подкрепена от 20 000 души.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4122 |06.11.2019 Д-р Кокалов, КНСБ: Младите лекари напускат България заради стреса . 2| 4060 |15.10.2019 КНСБ: Масово се злоупотребява с работното време, все повече труд остава незаплатен . 8| 4181 |15.10.2019 КНСБ: Уволняват се служители за изявления и реплики във Фейсбук . 0| 3863 |01.10.2019 КНСБ: 50% от болничните у нас са заради синдрома „бърнаут“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads