Реклама / Ads
44| 6110 |22.04.2013 НОВИНИ

Коалиция за България брани свой кандидат в Ловеч от МВР

.
Показна полицейска акция срещу кандидат от листата на Коалиция за България в Ловеч стана повод Предизборният щаб на Коалиция за България в града да подаде сигнал до президента, премиера, вътрешния министър, ЦИК и РИК.
 

 

Социалистите изразяват острото си възмущение и безпокойство по повод задържането от  органите на МВР  на кандидата за народен представител Васил Василев. „Този случай потвърждава подозренията на много граждани, че част от структурите на МВР и конкретни регионални дирекции участват в предизборния щаб на ГЕРБ, ръководен от бившия министър на МВР Цветан Цветанов”, заявяват от Предизборния щаб на левицата в Ловеч.

 

Показаната полицейска акция е проведена преди футболната среща между Литекс и Левски на 20 април 2013 г. Поводът за полицейския произвол е  паркиране на личния автомобил на кандидата  за народен представител преди охраняемата зона за футболната среща. Васил Василев не е възпрепятствал служителите на реда да изпълнят задълженията си, предоставил е необходимите документи, както и удостоверение от Районната избирателна комисия за регистрацията му като кандидат за народен представител. Това е видно от съставените му актове за нарушение, в които са вписани всички негови лични данни.

 

Противно на разпоредбите на чл. 103 от Избирателния кодекс, Василев е бил задържан показно пред множество свидетели - въпреки влошаващото му се здравословно състояние. „Васил Василев е директор на Ловешкия драматичен театър, добре познаван и уважаван от жителите на града и само фактът, че е бил облечен в агитационна тениска на Коалиция за България не може да бъде причина за публично грубо и унизително отношение от страна на полицейските служители”, пише в сигнала.

 

Предизборният щаб на Коалиция за България в Ловеч се обръща към всички компетентни органи, които са отговорни за спазване на законите в Република България. „Вярваме, че служебното правителство ще изпълни своето най-главно обещание пред гражданите на страната ни – провеждането  на честни и прозрачни избори.     Считаме,че публичното сплашване на кандидати за народни представители не е стъпка в тази посока”, заявяват от щаба.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5898 |19.04.2013 "България си ти!" и БХБ дариха храна на нуждаещи се . 2| 5642 |18.04.2013 Орязаха Петрич и Сандански от картата на България . 35| 5004 |18.04.2013 Кунева пред чужденци: Страх ме е за икономиката на България . 27| 5246 |18.04.2013 Европарламентът любопитен за подслушването в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads