Реклама / Ads
20| 6734 |27.10.2010 НОВИНИ

Коалиция БСП и РЗС брани "Галерия" от МВР

.
Двете партии обединиха сили срещу общия враг Цветан Цветанов.
 

След като лидерът на РЗС Яне Янев започна компроматната война срещу вътрешния министър, в атаките срещу Цветанов се включиха и червените.

Депутати от БСП открито обвиниха министърът, че "МВР се използва за лични цели", а през последните дни се наблюдава "изключително грубо посегателство върху свободното слово". Така депутатът от БСП Петър Курумбаше и още няколко негови съпартийци коментираха в кулоарите на парламента случая с ареста на двама служители на в. "Галерия". Според тях за първи път през последните 20 години полицията влиза в редакцията на вестник и арестува журналисти, което според тях е грубо нарушаване на свободата на словото.

"За колко конкретни случаи във въпросното село Шума или друго българско село е имало такава бърза реакция на полицията", попита Курумбашев.

Преди два дни журналист и шофьор от в. "Галерия" са разследвали имот на вътрешния министър Цветан Цветанов в с. Шума и след като се завърнали в София, са били задържани от полицията. "Това е станало с цел да се изясни някакво извършено престъпление или да се предупредят журналистите да не се занимават с имота на Цветанов?", попита Куорумбашев.

Колегата му Кирил Добрев пък разкри "картинката" във въпросното село Шума. "Голяма част от къщите там са необитаеми, тъй като повечето са вили на софиянци. През вечер в селото спира токът, няма къща,. която да не е претарашена", посочи Добрев. Той посъветва местната полиция да действа по-спокойно и да реагира толкова бързо, както и при случая с Цветанов и с други сигнали за къщи в Шума.

"От вчера паролата в село Шума е: "Или си роднина на Цецо Цветанов или си съсед", допълни иронично Добрев.

Корнелия Нинова декларира "решимостта" на левицата да внесе подписка за създаването на временна анкетна комисия по случая "Цветанов". Миналата седмица БСП и РЗС стартираха такава подписка и до момента са събрани над 70 подписа.

Анкетната комисия трябва да изясни как и с какви пари министърът е придобил няколко апартамента в София, както съобщи лидерът на РЗС Яне Янев, след като посети излезлия от ареста бивш служител на ДАНС Алексей Петров. Нинова настоя Цветанов незабавно да освободи поста, защото използвал МВР като лична служба.

Курумбашев допълни, че Цветанов трябва да отговори публично на още един важен въпрос – срещал ли се е с "оперативно интересни лица" като например Петър Стоянов – Сумиста, сочен за лидер на престъпната група "Килърите".

Депутатът припомни, че в мандата на предишното правителство именно заради подобна среща с оперативно интересните братя Галеви с поста вътрешен министър се раздели Румен Петков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 9802 |26.10.2010 Екипът на "Галерия" нападнал жена до вилата на Цветанов в село Шума . 3| 4588 |25.10.2010 Цачева брани Цветанов от Янев . 2| 4583 |08.10.2010 Найденов ще брани гората от бракониери и стръвници . 60| 5421 |08.09.2010 Предпразнично БСП пак в коалиция с ДПС, свалят Борисов от власт?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads