Реклама / Ads
48| 4834 |28.07.2014 НОВИНИ

Коалиция ГЕРБ-ДПС? Политическо самоубийство!

.
Eвродепутатът Томислав Дончев нарече "политическо самоубийство" варианта за коалиция между ГЕРБ и ДПС. По думите му партньорство е възможно след изборите с Реформаторския блок, но не е задължително. Евродепутатът определи всички останали формати като невъзможни.
 

„Партньорството трябва да е на база споделяне на общи принципи, политическа култура“, заяви той пред БНР.

Дончев обясни, че има ангажименти във връзка с предсрочните избори на 5 октомври.

„В момента пишем програма. Миналите два дни с повече от 20 експерти се опитвахме да финишираме нещата със сектор „Здравеопазване“. Не мога да изпусна изслушването на комисарите, но през септември ще се опитам да бъда тук и да помагам в кампанията. По-скоро няма да участвам като кандидат в нея“, обясни той.

Според него с колебливата си позиция за еврокомисар България е изпуснала много възможности.

„Напълно нормално е всяка страна-членка да се бори да получи максимално добър ресор, мобилизирайки всякакъв потенциал. В случая това не се случи и името на комисар Кристалина Георгиева беше коментирано по-скоро вследствие на високите й персонални и професионални качества“, коментира евродепутатът.

По думите му напълно е възможно да се търси политическа сделка между леви и десни, което не ерозира категорично шансовете на Кристалина Георгиева за върховен представител по външната политика, защото при всички случаи личните качества имат огромно значение.

„Постът на върховен представител не е единственият възможен. Напълно възможно е да се коментира ролята на заместник-председател и най-малкото отново комисар, но с много солиден портфейл“, каза още Дончев.

По думите му не по-малко от 1.8 млн. до 2 млрд. лева са разплатени през последните 7 - 8 месеца, които не са възстановени от Европейската комисия заради спрените оперативни програми и оттук могат да се очакват проблеми с бюджета.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 4605 |28.07.2014 Мерджанов: Коалицията ДПС - ГЕРБ е факт . 13| 7156 |27.07.2014 Наш читател предлага коалиция "БОСТАН" . 26| 4924 |26.07.2014 Професори: Няма да има коалиция между ГЕРБ и ДПС . 2| 4508 |25.07.2014 В 13 часа Плевнелиен връчва проучвателен мандат на Коалиция за България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads