Реклама / Ads
26| 4894 |06.03.2009 НОВИНИ

Коалиция у нас = цопване в блатото

.
Това сравнение направи лидерът на ГЕРБ Б. Борисов, който обеща, че няма да съсипе партията си заради някакъв пост, но би станал премиер, ако изборните резултати са изразителни.
 

 

Генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес дава пример с Австрия и Германия като възможност за коалиция между леви и десни, но заявява, че в Испания например това не би могло да стане, обяви по НТВ лидерът на ГЕРБ Б. Борисов, според когото подобна коалиция няма да се случи и в България.

Два месеца в коалиция с БСП за ГЕРБ биха означавали срив на рейтинга, както това е станало с НДСВ. Да се коалираш у нас е наложено от избирателния закон, а въпросът с кого ще се коалираш бил равнозначен на "Кога ще цопнеш в блатото?", обясни лидерът на ГЕРБ.

boiko_koalicia_gerb_1.jpg
снимки Вяра Йовева

ГЕРБ няма да прави коалиция с партии от настоящата тройна коалиция, дори самото говорене за това обслужва други политически сили. Няма да съсипя партията заради някакъв пост, категоричен беше Борисов. Той отчете, че НДСВ са изпуснали златния си шанс за влизане в следващия парламент при отказа си да подкрепят последния вот на недоверие към кабинета Станишев.

Ако ГЕРБ стане първа политическа сила и не успее да направи сама правителство, щяла да се оттегли, за да може това да направи БСП като втора сила. Да видим Станишев как ще управлява само с Доган, добави Борисов и прогнозира, че още на 100-тния ден такава коалиция ще падне.

stanishev_dogan.jpg

Борба с корупцията и вкарване в затвора на онези, които правителството прикрива - това била първото и най-важно предизборно обещание на лидера на ГЕРБ, обясни той. В личен план мечтата ми е постигната, навремето мечтаех да стана полицай и бях; влязох във всякакви класации и това не ме ласкае; в този смисъл не изгарям от желание да стана премиер; ако вотът на хората обаче е много голям в наша полза, ще трябва да отговорим на очакванията, заключи Борисов, казвайки всъщност, че би станал премиер в зависимост от изборниия резултат.

По повод на икономическата криза Борисов сравни българите с папуасите, защото тя удряла добре развитите страни, но досега не засегнала папуасите, а и нас, по думите на управляващите.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5393 |10.02.2009 Коалицията се събира; опозицията стяга вота . 27| 5330 |28.01.2009 М. Велчев: Кандидатурата на Паси и коалицията-полезни за страната . 35| 5010 |27.01.2009 НДСВ заплаши с излизане от коалицията . 55| 5791 |21.12.2008 Преизбраха Волен Сидеров за лидер, от Атака не искат коалиция с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads