Реклама / Ads
9| 5384 |10.02.2009 НОВИНИ

Коалицията се събира; опозицията стяга вота

.
Политическият съвет на управляващата коалиция ще заседава до края на седмицата, за да обсъди междинния доклад за България на ЕК, икономическия план на правителството и подготовката за изборите.
 

Политическият съвет на управляващата коалиция ще проведе заседание до края на седмицата, на което ще бъдат обсъдени междинният доклад за България на Европейската комисия, икономическия план на правителството и подготовката за изборите. БСП нямала основание да очаква много критичен и краен доклад от Комисията, той щял да отбележи обективно напредъка на България и ще бъде стимул за правителството и за НС да работят. Изпълнителното бюро на БСП обсъдило и въпроса с готвения от опозицията вот на недоверие на правителството. Той не поставял на преден план проблемите на хората, а личните мотиви на партиите, които го внасят, обяви Корнелия Нинова.  

Подкрепа за вота на недоверие към правителството ще дойде от ВМРО. Красимир Каракачанов заяви, че ВМРО винаги е била опозиционна политическа формация, но  преди да обявят намеренията си, опозиционните партии трябвало да са напълно наясно със своите цели. България имала нужда от алтернатива на сегашното управление и движение "Напред" били "за" търсене на тази алтернатива, поради което бил създаден съюзът между ВМРО, Земеделски народен съюз, "Лидер" и "Гергьовден". Каракачанов изрази съмнение, че НДСВ ще подкрепи седмия поред вот на недоверие.

Вотът на недоверие срещу правителството, иницииран от ДСБ и СДС, се подкрепя и от БНД. Според председателя на партията Николай Свинаров това било шанс да бъде сменено правителството, а за да се излезе от кризата, на България били нужни поне два мандата на дясно-центристко управление.  

Въпреки че премиерът Сергей Станишев и царят не си говорели лично от няколко месеца и използвали посредници, когато трябвало да си предадат нещо, според вестник Стандарт, НДСВ щели да подкрепят кабинета "Станишев", ако десните успеят да внесат 7-ото гласуване срещу кабинета. Иначе разривът дошъл, когато жълтите гласуваха "въздържал се" при вота на недоверие срещу правителството миналата година.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4719 |09.02.2009 ДСБ и ОДС стягат вот на недоверие за правителството . 27| 5319 |28.01.2009 М. Велчев: Кандидатурата на Паси и коалицията-полезни за страната . 35| 5000 |27.01.2009 НДСВ заплаши с излизане от коалицията . 22| 4891 |12.01.2009 Опозицията: Кабинетът бута страната към зависимост; управляващите: направихме всичко необходимо

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads