Реклама / Ads
14| 9463 |03.09.2014 НОВИНИ

Д. Кочков пред Фрог: Дъждовете удариха и „Напоителни системи”

.
Димитър Кочков
Проблемите в „Напоителни системи” са много по-големи в сравнение с миналата година. Това се дължи на дъждовете. Има необходимост от изпомпване на водите, за да не се заливат обработваемите площи, което е най-големият разход на дружеството особено в Северна България. Друг проблем в "Напоителни системи" е, че нямат допълнителни приходи от това, което произвеждат – вода за напояване, сочи пред Фрог нюз бившият депутат от БСП Димитър Кочков.
 

Състоянието на „Напоителни системи” беше позакрепено към края на миналата година и бяха вързани бюджетите. За изплащане на заплатите на служителите са необходими 3,5 млн., като се има предвид, че работниците в сектора не са добре платени.

 

Миналата година имахме среща с министър Греков, на която аз предложих да се направи проучване какво би било състоянието на дружеството, ако бъде разделено на самостоятелни дружества по региони. Да нямат централа или ако имат такава, тя да има само координиращи функции, а не финансови. Не знам дали такова проучване е правено, само знам, че системата остана същата. Правят се разходи за изпомпване, които трябва да бъдат възстановени от държавата, но тя ги бави, продължава Кочков.

 

Дружествата, които частично са успели да си изплатят задълженията към работниците си, са го направили за сметка на други пера – да речем не са платили на някои от контрагентите си.

 

На въпрос какво би станало, ако всички служители на дружеството откажат да работят, Кочков отговори: Същото като в Мизия. Ако бъде допуснато земеделските земи да бъдат залети, това ще бъде катастрофа за земеделците.

 

Ексдепутатът коментира и темата за ВиК дружествата. „Във ВиК-тата беше забавена реформата, но в момента нещо се прави. Имаше разговори тези дружества да станат бенефициенти на европейските средства, тъй като общините бавно усвояват европарите. Ако това се случи, всичко ще бъде наред”, уверява Кочков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 4672 |03.09.2014 Ревизоро предрича: ГЕРБ няма да има самостоятелен кабинет . 9| 5653 |02.09.2014 Близнашки: Порожанов предложи котката Танов "да лови мишки" в митниците . 123| 10574 |02.09.2014 Проф. П. Цветков пред Фрог: Треперим пред Русия като заек пред питон . 20| 5223 |02.09.2014 СОС алармира пред Фрог: Парите от паркирането отиват в полицията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads