Реклама / Ads
18| 6895 |30.09.2013 НОВИНИ

Когато липсват институциите „България без цензура“ е насреща

.
Поредното доказателство беше тази вечер в Плевен, поредният град в турнето - дошлите на площада в града направиха импровизирана дарителска акция за млад мъж, без крака и страдащ от епилепсия. Симеон Станков застана пред камерите на „България без цензура“, за да се оплаче, че два пъти му е отказвана помощ от 100 лева.
 

 

Средствата са му нужни да си покрие разходите за ток и вода. По време на предаването стана ясно, че молбите му не са стигнали до социалната комисия на общината. Екипът на Николай Бареков се зае със случая и написа искането, с което да му се отпусне помощ. От трибуната на „България без цензура“ водещият Николай Бареков призова кмета на Плевен и общинските съветници да си влязат в ролята и да отпуснат помощта на Симеон. Докато младият мъж разказваше своята история, хората на площада освиркаха местната власт и започнаха сами да събират пари. В импровизираната дарителска акция дори се включиха малките футболисти от „Спартак-Плевен“.


По време на предаването жители на Плевен поискаха оставката на кмета  проф. Димитър Стойков. Председателят на инициативния комитет, който инициира подписката за оставка на градоначалника Стефка Григорова, дойде, за да представи мотивите. Тя обясни, че недоволството на хората е заради грубо погазените от кмета Закони за държавния служител, за културното наследство и за обществените поръчки.

 



Много сме разочаровани, че той няма доблестта да застане на тази сцена пред
нас, оплакаха се плевенчани. Водещият Николай Бареков препредаде думите, с
които кметът му е отказал участие в предаването: „Не мога да наруша партийния
принцип. За мен партията е по-важна от хората“.


„Защо тогава е станал кмет?“, чу се въпрос от публиката.
 Да сложиш партията пред хората е огромна грешка и лошо възпитание, коментира
журналистът. По време на предаването общинският съветник Георг Спартански
съобщи, че в момента кметът на Плевен проф. Димитър Стойков продължава да
работи, като успоредно с това има още два договора - в Университетската болница
и в Медицинския университет. С този казус се е занимавал Общинският съвет в
началото на годината, но и до ден днешен градоначалникът работи и на трите
места.

          

Опитват се да откраднат къщата на ген. Иван Винаров, разбунтува се Плевен пред камерите на „България без цензура“. Хората разказаха, че има местно сдружение, което иска да възстанови дома на създателя на парк „Кайлъка“ без да иска и стотинка за това от общината. В замяна, сдружението предлага да получи постройката и земята около него и да ги ползва 10 години. Вместо това общината включва дома на Винаров в списъка за приватизация.

Държавата ни задължи да го направим, оправда се общинският съветник Георг
Спартански. Със закон всички общини били задължени на вкарат в списък за
приватизация всичките недвижими обекти, на които са собственици. Това не значи
продажба, за нея трябва изрично решение на ОбС и то конкретно за всеки обект,
обясни Спартански. Той обаче се съгласи, че генералската къща е в недопустимо
лошо състояние.

      

С едноминутно мълчание в началото на предаването бе почетена и паметта на великия български режисьор Рангел Вълчанов. „Загубихме един голям българин и приятел на „България без цензура” и мой личен приятел, каза Николай Бареков. Той припомни, че Рангел Вълчанов е бил гост на първите предавания на кампанията. “Беше с нас на площада в Габрово и пишеше на един лист посланията си към мен”, допълни още Бареков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5177 |22.09.2013 Президентът: Успяваме, единствено когато сме сплотени и единни . 14| 5272 |21.09.2013 Президентът: Когато българите имат кауза, светът се съобразява . 5| 5617 |11.09.2013 Плевнелиев: Ще свикам КСНС, когато преценя . 28| 5132 |06.09.2013 Миков: Когато народът е обединен, никой не може да го спре

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads