Реклама / Ads
12| 8703 |11.09.2019 НОВИНИ

Кой е Йордан Бонев, пуснал чатовете за преврата?

.
Петното и Йордан Бонев /с шапката/ все заедно на протестите
Чатове на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева хвърлиха в паника властта и медиите, които я обслужват. В тях се говори за преврат и много пари. Споменати са всички, които се сочат за врагове на статуквото, разбирай Пеевски – Иво Прокопиев, Цветан Василев, БОЕЦ, „Биволъ“. Разговорите бяха разпространени от позабравения „герой“ на протестите през 2013 година Йордан Бонев.
 

МВР дори не поиска да направи проверка за достоверността на чатовете. Ведомството сякаш с нетърпение ги очакваше, за да напомпа мускули и да се заеме с неутрализиране на „превратаджиите“. Така твърдението на Иванчева, че става дума за изфабрикуван компромат и грандиозна манипулация, остана като глас в пустиня. В същото време скандалният профил угодно се изпари от интернет пространството, а Йордан Бонев изприпка до прокуратурата и като съвестен гражданин да я алармира за гнусния заговор.


Връзки


Малцина си спомнят кой всъщност е Йордан Бонев. С кратко ровене в интернет бързо може да се наредят куп скандални събития, в които той е участвал. Бонев е син на русенската кримка Венцислав Ангелов-Чикагото, който има присъда да трафик на дрога от Перу до Испания. Той бе обявен за издирване с европейска заповед за арест на 1 февруари 2016 година, като четири месеца преди това бе издирван без резултат в страната. През миналата година, обаче късметът му изневери и той беше задържан в германския град Лимещайн и докаран у нас, за да си излежи присъдата от почти 4 години затвор.

 

Чикагото се прочу и като първия кандидат да управлява с влязла в сила присъда. През 2015 г. на местните избори той се кандидатира за кмет на Русе и за общински съветник от Националната републиканска партия, но получи само 257 гласа или 0,50% от всички действителни гласове. Година по-рано пък беше показно арестуван от служители на ДАНС и полицията заради публикувани във Фейсбук коментари за банковата система и клип, качен в Youtube. 24 часа по-късно беше освободен, без да получи обвинение за извършено престъпление. Венцислав Ангелов е бивш полицай, но стана известен предимно със стълкновенията си със закона, а прякора си дължи на бившето му заведение „Чикаго“. Присъдата му за участие в международен канал за наркотрафик е ахилесова пета в бурната му биография.


Не е случаен фактът, че според Йордан Бонев Десислава Иванчева си е писала за готвения пуч именно с баща му Венци Чикагото. От публикуваните чатовете обаче това не се вижда, защото "Венци" може да е всеки друг с това име, но не се вижда кой точно "говори" с Иванчева.


Известност

 

Самият Йордан Бонев става "медийна звезда“ по време на антиправителствените протести през 2013 и 2014 година. Тогава заедно с друг „герой“ Бисер Миланов -Петното и още няколко членове на национално движение „Свобода“ умишлено провокират протестиращите срещу кабинета Орешарски. По това време се появяват любителски записи, от които се вижда как Николай Бареков им дава инструкции. Следват няколко скандални събития. Първо - Бонев и Петното са част от поканените през авгут 2013 г. на среща с тогавашния премиер Пламен Орешарски. Двамата открито подкрепят управлението му.



През януари 2014 година Йордан Бонев хвърля публично бомбата: "Бойко Борисов даде на Бисер Миланов-Петното чрез посредник 12 000 лв. На 15 януари трябваше да има нова среща между Борисов и Петното. Тогава Борисов трябваше да му даде 500 000 лева. Целта беше да се смачка проекта на Николай Бареков".

 

През февруари същата година продължава в същия дух: „Борисов искаше и ни казваше, че Бареков трябва да бъде смачкан. Искаше да излезем и да кажем, че сме платени от Бареков, че Бареков ни е плащал и така да го злепоставим.“ За първи път по това време става ясно, че между Бонев и Петното е настъпил разрив. Първият публично се разграничава от втория във връзка с негови действия срещу тв екип.


През април 2014 година Бисер Миланов-Петното обяснява съвсем друга версия: „Николай Бареков ми е давал пари. Първия път ми даде 10 000 лева. Помислих, че иска да ни ползва като охрана. Така си помислих. Веднъж пък поиска да не ходя на протеста, който той бил създал – протеста срещу Камен Ситнилски”. Миланов заявява, че Николай Бареков му е давал пари 3-4 пъти или общо около 50 000 лева. Освен това Миланов твърди, че е каран да топи Бойко Борисов, за да бъде освободен от затвора. Той отхвърля и твърденията на Йордан Бонев, който твърди, че Борисов е дал на Миланов 12 000 лева капаро и са му обещани още 500 000 лева, за да бъде щурмувано Народното събрание и да бъде свалено правителството. „Даваха ми няколко милиона, за да се откажа, да не се занимавам, да си гледам живота. По това време бяхме на палатковия лагер, протестите бяха свършили. Не искам да казвам името на човека, защото може да стане опасно за неговото здраве, но предполагам, че парите са от олигарси", заяви Миланов.


Дружба

 

Интернет изобилства от съвместни снимки на Бисер Миланов -Петното с Йордан Бонев. От тях се вижда, че Бонев ни най-малко не се притеснява от миналото на Петното. Той е заловен за извършена кражба, но се разминава с условна присъда. Това се случва през далечната 1986 година. Година по-късно Петното е заловен за кражба на МПС и и получава 6 месеца ефективна присъда. През 1988 г. бяга от затвора и получава трета присъда – 4 години и три месеца лишаване от свобода. Така новоизлюпеният „политик” е вече рецидивист, едва навършил 20 години. През 2004 г. е осъден отново, този път за оказана съпротива на орган на власт. Получава 2 години зад решетките. Нова двегодишна присъда следва за нанасяне на тежка телесна повреда през 2007 г.

През 2010 г. е осъден на 6 месеца пробация за управление на МПС след употреба на алкохол.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5324 |10.09.2019 Емануил Йорданов: Шпионският казус може да навреди на отношенията ни с Русия, можеше и без думкане на тъпана . 4| 6075 |02.09.2019 Откриха мъртъв Иван Йорданов, който изчезна от парти край Варна . 16| 11891 |03.09.2019 Йорданка Фандъкова гони от общината хората на Цветанов . 7| 5669 |02.09.2019 Каракачанов клъвна Румен Петков: Някой от Русия му е пуснала факс и го е попренапрегнал

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads