Реклама / Ads
23| 14427 |01.11.2013 НОВИНИ

КОЙ е "калинка", КОИ са любовниците? Спорът мина от НС в ТВ

.
„Хвърля се димна завеса върху това, което става в България и се поставя на дневен ред тема, която не е актуална”, заяви И. Узунова от ГЕРБ. „Освен хората факли, „калинките” бяха емблема на това управление”, контрира А. Зафиров от БСП.
 

Делян Пеевски е първата „калинка” в държавата, защото е назначен за член на борда на директорите на пристанище Варна, без необходимата за това експертиза, съобщи по БТВ депутатът от ГЕРБ Ирена Узунова. Няма да коментирам любовници, на когото и да било, каза още тя. В спора участваше и Атанас Зафиров от БСП, който на свой ред попита какви точно щети е нанесъл Пеевски на порта.
 

Вчера НС прие да се създаде анкетна комисия за „грубото партизирано кадруване в държавната администрация” по време на предишния кабинет. Назначенията от мандата на сегашните управляващи няма да са обект на анализ, защото според Атанас Зафиров не може да се анализира нещо, което не е приключило.
 

„Хвърля се димна завеса върху това, което става в България и се поставя на дневен ред тема, която не е актуална”, заяви Узунова. „Освен хората факли, „калинките” бяха емблема на това управление”, контрира Зафиров, според когото хората трябва да знаят какво се е случвало по време на управлението на ГЕРБ. Депутатът от БСП обеща, че след мандата ще бъде дадена оценка на назначенията на кабинета „Орешарски”.
 

„Това са хора, които нямат представа за настоящето, нямат бъдеще и се обръщат в миналото. Да сочим с пръст към политическите опоненти е груб реваншизъм”, смята Узунова и добави, че управляващите явно ги е страх от ГЕРБ. Зафиров пък твърди, че предишния кабинет научил хората да вярват на „вуйчото, свакото” и т.н.

По думите на депутата от ГЕРБ с идването на власт за сменени 150 души в земеделското министерство. „Не ми говорете за МХЗ, нали оттам тръгна Калина Илиева”, възпротиви се Зафиров. Според Узунова обаче проблемът с „калинката” бил констатиран именно от ГЕРБ.
 

2 месеца е срокът на действие на комисията, която ще нищи „калинките” по време на управлението на ГЕРБ, но той вероятно ще бъде удължен.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6568 |29.09.2012 Спорът между имамите в Пазарджик - за пари или за ислям? . 6| 5033 |04.12.2011 Спорът в ДПС- Кърджали доведе до оставки . 47| 6249 |08.11.2011 Спорът за БАН се изостри; науката не била разход, а инвестиция . 10| 5277 |24.01.2011 Т. Дончева: Спорът Борисов-Първанов е привиден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads