Реклама / Ads
36| 6075 |24.02.2009 НОВИНИ

Кой не е купувал имоти? - чуди се шефката на НАП-Бургас

.
"Какво е престъпление- купени имоти, продадени имоти!? Какво иска Я. Янев- служителите на данъчното да ровят в кофите за боклук ли!?" - така Р. Дулева коментира обвиненията срещу нея.
 

 

Директорът на регионалната данъчна дирекция в Бургас Румяна Дулева заяви, че няма намерение да подава оставка. „ Няма да подам оставка, няма причина за това защото не съм извършила нищо, което да е в противорочие със закондателството, с етичтния кодекс на НАП и моят морал”, каза Дулева.

Повод за официалното изявление на шефката на данъчните в морския град стана обвинението на лидера на партия “Ред, законност и справедливост” Яне Янев, че Дулева е укривала и не е плащала данъци. Румяна Дулева обяви, че няма никакви притеснения относно ,„клеветите” на Яне Янев. „Данъците, които е трябвало да бъдат платени са платени, а в имотните декларации, които подавам, са посочени какви имоти притежава семейството ми и какъв е произходът на парите, с който са закупени, коментира Дулева. „Не може някой да се вживява като прокурор и да ме обвинява за извършено престъпления. Какво е престъпление- купени имоти, продадени имоти!? Какво иска Яне Янев- служителите на данъчното да ровят в кофите за боклук ли!? Кой не е купувал имоти тези години и не се е разделял с тях”, каза още Дулева.

Тя определи атаката на Яне Янев като атака срещу НАП- Бургас от определени среди, с които данъчните имали някакви взаимотношения, но отказа да посочи от кои среди идва тя. Шефката на данъчното в Бургас посочи обаче, че за миналата година служителите на НАП-Бургас са предотвратили източването на 40 млн. лв. ДДС. Дулева каза още, че по всяка вероятност нейният съпруг, чието име замесено в скандала, ще си потърси правата по съдебен път. На този етап Яне Янев има депутатски имунитет, но той няма да е вечен, отбеляза шефката на НАП в Бургас.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 6663 |24.02.2009 Дело срещу Люси Стойков тръгва към съда? . 12| 6178 |24.02.2009 Прокуратурата проверява земеделските стопани, получили помощи за земя . 39| 5256 |24.02.2009 Килър гърми по вуйчото на Азис, пропуска две мишени . 20| 5184 |24.02.2009 "Планет" отърва взрив; до заведението учат стотици деца

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads