Реклама / Ads
15| 4929 |03.12.2013 НОВИНИ

Кой натика кърпичка в гърлото на двумесечно бебе?

.
Източник: Булфото
Двумесечното бебе Ремфие едва не умря с натикана мокра кърпичка в гърлото. Детето е било спасено от задушаване снощи от лекарите в МБАЛ-Бургас. В момента издирват кой е виновникът.
 

 

Бебето е родено от 16- годишната Еленка от Сунгурларе през септември в Сливен, в седмия месец на бременността. На 22 ноември малката пациентка постъпва в Първо детско отделение на МБАЛ-Бургас,  с тегло от два килограма и десет грама, в изключително тежко състояние и с оплакване от майката, че бебето посинява като плаче, съобщава „Флагман”. Изследванията, извършени в болницата, показват, че детето  страда от пневмония. Със състоянието му се ангажира цялото отделение и след няколко дни под непрестанното наблюдение на лекарите, то започва да се подобрява.

 

След сигнала от Бургаската болница социалните служби издават заповед бебето да бъде преведено в Дом за медико-социални грижи за деца „Вяра, Надежда и Любов” - Бургас.

 

Въпреки че е стабилизирано, на 2 декември състоянието на бебето рязко започва да се влошава. В този момент то и майката са в отделна стая.

 

„Когато разбрахме, че нещо не е наред, бебето беше преместено в интензивния сектор на отделението, а по-късно и в Реанимация. От там установиха, че в горните дихателни пътища на детето има натикана мокра кърпичка, с каквато обикновено се прави тоалета на бебето. Веднага след изкарване на чуждото тяло състоянието на бебето се подобри”, каза началникът на Първо педиатрично отделение д-р Силва Шивачева.

 

От МБАЛ-Бургас вече са съобщили за случая на полицията и на социалните служби. В момента пеленачето се намира в Първо детско отделение, като майката не е при него, а лекарите заявяват, че няма да рискуват да я пуснат вътре. Заради бързата реакция на лекарите случаят на малкото момиченце е завършил с добър изход, съобщиха от болницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5499 |17.01.2013 Брутално: Варненец реже гърлото си пред децата . 17| 5203 |30.11.2010 С. Станишев: Премиерът натика българите във фризера . 2| 5024 |19.10.2009 Куче уби дете, захапвайки го за гърлото . 22| 7045 |31.08.2009 Вратовръзки и кърпичка за джоб купували в Информационно обслужване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads