Реклама / Ads
19| 18557 |21.04.2019 АКТУАЛНО

Кои служби и медии ще търсят банкови сметки и офшорки на политици и кои не

.
Тези кой ще ги провери?...
Политическият елит е ядосан. Бесен е. Нахални медии вадят имотите им на показ и излиза, че вместо на народните дела, политиците ни са се отдали на личните.
 

В интервю за „Панорама“ на БНТ президентът Румен Радев каза: „„Апартаментгейт“ е исторически шанс. Най-сетне имаме реална реакция с медийни публикации и обществен натиск и трябва да се продължи нататък. Не само да се изкарат всички несъответствия на политиците в техните доходи, разходи, придобиване, но идва и следващ етап – сметките извън страната в офшорни компании. Това е голямото предизвикателство към всички, т.нар. оторизирани органи. Защото медийните публикации ги изпревариха по отношение на имотните далавери. Ако сега ги изпреварят и по отношение на сметките и на имотите навън, какво правим с тези органи?!“

 

Това президентът каза в петък вечер. В събота премиерът Бойко Борисов отвърна: „Ние в ГЕРБ  на всички, на които по някакъв начин увисна петно, независимо от техните обяснения, взехме оставки - депутати, министри, заместник-министри. Всичко да проверят! Какво значи само да се подмята нещо?! Президентът казал... Това ми напомня за Бареков, който каза че имам офшорна фирма. Като се провери, не излезе така. Каквото намерят, на когото намерят - да влиза в затвора. Толкоз.“

 

Думи на двамата големи. Хубаво, но кои служби и медии ще търсят офшорките и банковите сметки на нашите политици?

 

Например как ДАНС ще разследва ТЕЦ „Варна“ и прилежащото пристанище, купени за стотинки от Ахмед Доган? Или НАП ще проверява с какви пари Доган придоби„сараите“ в Бояна? Или лукс комплекса „Росенец“ край морето?

 

Кой ще проверява имотите, фирмите и милионите на Делян Пеевски? „Булгартабак“, „Техномаркет“, медиите му, офшорката „Виафот“, зинала да налапа „Дунарит“, сметките и собствеността му в Дубай и прочие?

 

Само два примера. А имотите на нашите мили политици и магистрати в Гърция, Италия, Испания, Франция и екзотични острови?

 

ДАНС? Само че агенцията обслужва политически кръгове, особено близките до ДПС. Особено единият заместник.

 

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов? Младен „Мето“ Маринов, както го нарича един сайт? За който има съмнения, че е работил за висаджията Мето Илиенски, които той не е опровергал?

 

Зам.-вътрешният министър Красимир Ципов? Верен кадър на ГЕРБ.

 

Зам.-вътрешният министър Стефан Балабанов, верен и благодарен войник на ГЕРБ?

 

Главният секретар на МВР Ивайло Иванов, който не е заловил през живота си един сериозен бандит и не е разкрил едно сериозно престъпление?

 

Пламен Георгиев, шефът на КПКОНПИ, който е в отпуск заради скандала с жилището му и застроената тераса върху ния? Назначен от ГЕРБ.

 

Заместникът му Антон Славчев, който също бе замесен в скандала „Апартаментгейт“? Назначение на ГЕРБ и Цветанов…

 

Главният прокурор Сотир Цацаров? Нали него Пеевски водеше при Цветанов, когато бе министър на МВР да го одобрява за поста на обвинител №1? А банкерът Цветан Василев твърди, че Пеевски му носил по 100 хиляди евро всеки месец. Не казваме, че е истина, но има такова твърдение. Освен това бе замесен в „ЦУМгейт“. Помнят се и братските му срещи с генпрокурора на Русия Юрий Чайка и невъзможността му да пътува до САЩ поради проблеми с визата…

 

Зам.-главният прокурор Иван Гешев? Считан за назначение на ДПС, на когото бащата, бивш служител на народната милиция, бе замесено в скандал със закупени на „специални“ цени фирмени имоти, от които сделки държавата е ощетена с милиони? Гешев, който не слиза от екрана, откъдето рекламира с бурна страст. Специализирания съд и Специализираната прокуратура, станали популярни като „шпицкоманди“ за репресии срещу неудобни за властта?

 

Шефът на Следствието Борислав Сарафов? В отпуск заради съмнения за далавера с апартаменти за много, много пари… Самият притежател на няколко апартамента в София и чрез майка си на имот в испански курорт.

 

Силовият вице-премиер Красимир Каракачанов? И неговото име от вчера е в „Апартаментгейт“ след публикация на "Биволъ"...

 

Финансовият министър Владислав Горанов? Считан за лично назначение на Пеевски и ГЕРБ? Който живеел в жилище на кума без да плаща? Който ползва частна резиденция на Витоша, защото била на кумицата, май, пак без да плаща?

НАП, където началниците се назначават след одобрение или по препоръка на ДПС и Пеевски?

 

Правосъдният министър Данаил Кирилов? Кирилов? Данаил... Айде, бе.

 

Тези институции ли ще проверяват офшорките и банковите сметки в чужбина на българските политици и олигарси?

 

Или следните медии: Блиц, „Монитор“, „Труд“, „Телеграф“, „Уикенд“, Пик, Правен свят, „24 часа“, „Стандарт“, Канал-3 и прочие притежавани и васални па Пеевски? Плюс Нова тв на олигарха Кирил Домусчиев, на когото държавата изръси милиони за частния му стадион в Разград и направи поправки в закон заради Морски флот? Или тв "Европа"?  

 

Остават 5-6 сайта и в-к „Сега“, плюс "Прас-прес", тв Евроком, които се опитват да направят нещо, както и да запазят достойнството и духа на журналистиката, какъвто го помним от вече не толкова близкото минало… Те обаче са подложени на огромен натиск и заплахи.

 

Затова сме обърнали поглед към служби и медии на чужди държави. Срамота, но това е положението. „Свободна Европа“ и американското ФБР вече се опитват да размърдат блатото. И на неколцината тук, които са си сложили главата в торбата. С камънье и дърве (по Вазов и Захари Стоянов "Българските чети") срещу въоръжена до зъби и скъпо платена армия от наемници и ибрици...

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 15182 |02.04.2019 greshka54 . 24| 13867 |14.03.2019 Държавният департамент на САЩ за България: Корупция, зависими съдебна система и медии . 16| 15531 |22.02.2019 Татяна Дончева: Службите обслужват Москва и Пеевски . 29| 14597 |13.02.2019 Огнян Стефанов: Ако пеевските медии са прави за Гебрев, трябва да арестуват министъра на икономиката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads