Реклама / Ads
0| 8617 |13.07.2015 НОВИНИ

КОЙ вдигна на крак МВР и прокуратурата заради протеста срещу Цацаров

.
Много хора, недоволни от съдебната система, ще излязат на протест утре
Моделът КОЙ спешно активира МВР и прокуратурата заради готвения протест срещу главния прокурор Сотир Цацаров, предвиден за вторник от 18,30 часа. Целта била да се всее тотален страх и хората да не посмеят да излязат на улицата. Това разкриха пред Фрог нюз високопоставени източници от вътрешното ведомство.
 
На съвещание в прокуратурата били извикани шефовете на службите за сигурност. Там били дадени указания как да се действа не само по време на протеста, но и след това. Предвиждали се тотални гонения на хората, които работят в държавната администрация, но са решили да изразят недоволството си от съдебната реформа и действията на Цацаров. Спусната е задача към оперативните работници да се внедрят между протестиращите и да снимат лицата на недоволните. След това да се направи анализ на участниците и да се търси вариант за тяхното притискане и компрометиране по всевъзможен начин.

Активизирана до краен предел ще бъде и охранителна полиция. Дадена е заръка да няма прошка за хората. Освен това всички районни управления ще са в готовност да действат по даден сигнал и никой полицай няма да си тръгне след работно време до второ нареждане. Цялата полицейска гвардия ще се ръководи от шефа на СДВР Младен Маринов, считан за близък до модела КОЙ и личен приятел на бившия главен секретар на МВР Светлозар Лазаров. Маринов натрупа опит в гоненията на хората по време на протестите срещу кабинета Орешарски. Негови колеги признаха пред Фрог, че новата задача му се струвала адски фасулска. Не се изключва вероятността, КОЙ да внедри и провокатори, които да опошлят протеста, както и да изкривят каузата на възмутените от корумпираната съдебна система. Освен службите, в активното мероприятие са включени и медиите, собственост на семейството на депутата от ДПС Делян Пеевски.

Още в края на миналата седмица, в тях започнаха да се появяват материали, насочени срещу участниците в протеста. Според едно от недоказаните твърдения е, че на всеки протестиращ ще се броят по 50 лв. Това предизвика истинска смях в читателите, които шеговито започнаха да се питат кой ги дава тези пари, че да се наредят на опашка. Не се изключва вероятността, някои от лидерите на протеста да бъдат подслушвани и проследявани, под претекст, че застрашават националната сигурност на страната. По тази причина в атака е включена и ДАНС. Очаква се цялата държавна машина да се активизира, за се смачка още в зародиш протеста.

Въпреки готвения натиск от страна на управляващите, хиляди млади и по-възрастни хора смятат да излязат пред Съдебната палата и да подкрепят инициативата, която набира все по-голяма скорост в Интернет.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4442 |10.07.2015 Прокуратурата подхвана полицаите-биячи от клипа . 0| 5334 |10.07.2015 Прокуратурата съобщи постфактум за ареста на експолицая на Веско Жеков . 0| 4380 |07.07.2015 Прокуратурата нищи далаверите на зам.-кмета на Куклен . 0| 4548 |04.07.2015 Прокуратурата няма да разследва Симеонов за расистки изказвания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads