Реклама / Ads
1| 4770 |21.04.2010 НОВИНИ

Н. Кокинов: Нарушенията в НЗОК засечени с всякакви средства

.
Николай Кокинов
Вероятно производствата на Ж. Начева и шефа на кабинета на Станишев и д-р Ем. Райнов ще бъдат разделени, допусна той.
 

Обвиняем никога не признава вината си, това е негово право, обяви по БТВ софийският градски прокурор Н. Кокинов. Обвинението към Жени Начева в длъжностно престъпление било работно, но в НЗОК не била създадена достатъчна система за контрол. Били отпускани средства над лимитите на 3 болници, това било установено с целия инструментариум от средства, които могат да се използват по закон. Разследването продължавало и скоро щяло да се разбере има ли е Начева помагачи.

Вероятно производствата на Начева и шефа на кабинета на Станишев и д-р Ем. Райнов ще бъдат разделени, допусна Кокинов. На този етап нямало доказателства за давана сума, но ставало дума за поискани доста милиони, защото 7% от оборота правел гигантска сума.

Frognews.bg напомня, че обвиненията срещу Начева са две и са за престъпления по служба. Едното е по чл. 282 от НК, затова, че в периода февруари-май 2009 г. в гр. София, в качеството си на длъжностно лице се разпоредила да бъде извършена корекция в бюджета на РЗОК - Сливен, а именно да бъде завишен годишният разполагаем лимит. Другото обвинение е за продължавано престъпление по служба, извършено в периода 01.03.2010 г. - 31.03.2010 г. На Емил Райнов са повдигнати две обвинения за търговия с влияние. Разследващите са констатирали, че той е поискал веднъж 17 млн. лева и втори път 11 млн. лева за периода 2005-2008 г. от управителя на "Търговска лига" АД Тихомир Каменов.
Срещу Веладин Битолски обвинението е за помагачество.

"Цанков камък" стигна до НСлС
, каза още Кокинов и обясни, че се работело с огромен обем хартиен материал; проверявали се някои неща и срещу Доган, но той имал имунитет. Ако се съберат достатъчно данни за престъпление, думата щял да има главният прокурор. По енергийните проекти имало направен щаб с колегите от ВКП и се работело по трудна материя, по която резултат се очаквал до наесен.

По "Недосегаемите" ще стигнем дотам, докъдето ни отведат доказателствата, няма да прояваваме дискриминация по отношение на никого, за нас това е рутина, обясни Кокинов. За последната година 10-15 подобни групи, източващи ДДС, били разбити, добави той.

Във връзка с убийството на Боби Цанков, вниманието било насочено към извършителите; защото имало повдигнато обвинение срещу Красимир Маринов като поръчител. Било възможно брат му и да е в България, но още не бил открит.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4991 |09.04.2010 Прокурор Кокинов: Длъжници сме на хората . 7| 4638 |04.03.2010 Н. Кокинов: Присвоеното не виси по стените на жилищата . 0| 5062 |21.02.2010 Н. Кокинов: Няма отметнали се свидетели по "Октопод" . 5| 4820 |10.01.2010 Прокурор Кокинов: Цанков сам ни търсеше

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads