Реклама / Ads
7| 5533 |29.04.2013 НОВИНИ

Кокинов поискал да бъде освободен и като магистрат

.
Николай Кокинов
Николай Кокинов е внесъл молба да бъде освободен и като магистрат. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти във Висшия съдебен съвет.
 

Кокинов е поискал да бъде освободен като административен ръководител на Софийска градска прокуратура, но днес сутринта е внесъл още една молба, с която иска да бъде освободен и като магистрат.

По закон такава молба не може да бъде разгледана - молба за освобождаване от качеството на прокурор, при положение, че има образувано дисциплинарно производство. Няма обаче никаква законова пречка да бъде разгледана молбата за освобождаване от длъжността софийски градски прокурор, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

"Това, което за мен беше най-неприятно, и най-голямото нарушение е това, че се оказва, че господин Коников непосредствено преди съвещанието в моя кабинет, и непосредствено преди обявяване на резултатите от проверката на прокуратурата по незаконно използване на СРС-та, на практика обявява, съобщава или може би дори предава явния доклад за тези проверки", каза главният прокурор. 

Според Сотир цацаров Кокинов се опитал да даде обяснение за този разговор. За нелицеприятните квалификации, които бяха дадени по отношение на колеги и журналисти, никой не може да мери и определя тона на други хора, както и формата на техния разговор. Не мога да кажа - дали е основание за наказателно производство, каза главният прокурор.

Днес на заседанието на комисия "Професионална етика и превенция на корупцията" към ВСС се очаква магистрати да се самосезират за поведението на Кокинов. За започване на дисциплинарна проверка са необходими 5 подписа на членове на ВСС.
 

Ако това стане, ще привикаме г-н Кокинов да даде обяснения на следващото заседание на комисията. Предвид предстоящите празници това може да стане най-рано на 13 май", коментира пред медиите членът на ВСС и председател на етичната комисия Ясен Тодоров.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 7377 |29.04.2013 Няма телефон, който да не може да бъде подслушван . 13| 5028 |28.04.2013 Кокинов може да бъде уволнен като прокурор . 30| 5263 |28.04.2013 Борисов, Кокинов и Найденов на разпит . 50| 5335 |27.04.2013 Станишев: Няма да допуснем житницата на България да бъде отровена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads