Реклама / Ads
15| 7095 |18.05.2012 НОВИНИ

Кокинов: Постоянният арест на Брендо е заради подготвено бягство от страната

.
Николай Кокинов
В Софийска градска прокуратура е постъпила информация от МВР, че Евелин Банев – Брендо се опитва да избяга от страната като братя Галеви. Сигналът се оказа сериозен, потвърди се от проверка на обвинението и затова поискахме мярката му за неотклонение да бъде променена в “задържане”. Това разкри по Нова ТВ градският прокурор на София Николай Кокинов.
 


Той обясни, че промяната на мярката е по старо висящо дело на Брендо, което е за пране на пари и от година и половина боксува в СГС. Кокинов поясни още, че досега при тях не са постъпили данни за извършено ново престъпление от Банев, но последното му задържане преди дни можело да се смята, че има връзка с разкритата схема за трафик на кокаин за Швейцария.

 

Кокинов смята също, че адвокат Ина Лулчева, която защитава Брендо, не е запозната с последните събрани доказателства и затова дава изявления, че няма основание за промяна на мярката му за неотклонение.

 

От ефира на Нова ТВ градският прокурор констатира, че са необходими законови промени, ако искаме да няма скандални случаи, като изчезването на братя Галеви. Кокинов предполага, че дупнишките бизнесмени се укриват от правосъдието заради явен пропуск в законодателството. Според него напълно възможно е, ако Галеви отново се появят, да се оправдаят, че са били в планината и са нямали информация, че се издирват.

 

Кокинов обяви още, че 446 българи, осъдени за престъпления, се издирват и присъдите им не могат да бъдат приведени в изпълнение. Според него пак заради законодателни недомислици Галеви са били пуснати преди време от ареста, защото са се кандидатирали за участие в парламентарни избори.

 

Градският прокурор разкри, че след задържането и ареста на групата митничари от Капитан Андреево, които са рекетирали преминаващите границата и са събирали подкупи в огромни размери, магистратите продължават да работят с надежда да разкрият и по-горните нива от престъпната схема. Той е убеден, че пари са предавани и на по-високи инстанции, но на този етап разкриването им става трудно. Обвинението обаче няма да се откаже да довърши разследването до край.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5603 |16.05.2012 „Опасните” остават в ареста . 3| 6031 |15.05.2012 Оставиха нападателя на Багата в ареста . 24| 7223 |14.05.2012 Арестувахме бивш македонски зам.-министър . 17| 9381 |10.05.2012 Арестуваха Таки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads