Реклама / Ads
7| 4641 |04.03.2010 НОВИНИ

Н. Кокинов: Присвоеното не виси по стените на жилищата

.
Николай Кокинов
Къде са парите, е проверено отдавна, каза Кокинов по повод поведението на ексминистър Масларова. Очаква се внасяне на обвинителен акт срещу ексминистъра на отбраната Н. Цонев, обясни прокурорът.
 

Тази седмица се очаква изготвяне и внасяне на обвинителен акт срещу ексминистъра на отбраната Н. Цонев, обяви по БНТ градският прокурор на София Н. Кокинов. То щяло да бъде заради закупената машината за хангари. Твърдим, че е извършено престъпление по служба; не е следвало машината да се купува, защото не е имало средства за нея, а и тя продължава да отлежава по складове, добави прокурорът. 8 години е наказанието за такова деяние, цитира по памет Кокинов.

Приключило е разследването за заменките, имало обвинителен акт срещу Юруков, предстои да се подготви окончателно и за бившия земеделски министър В. Цветанов, каза още той.

За бившата министърка Масларова и поканата й към журналисти в дома й Кокинов обясни, че присвоените пари няма да са по стените на едно жилище. Къде са те, е проверено отдавна, каза Кокинов по повод поведението на ексминистър Масларова. Обвинението срещу нея е повдигнато за голям интервал, имало и много сериозни доказателства. Прокурорът говори с обвинителния си акт, напомни Кокинов.

Повече от 20 са свидетелите по разследването на "Октопод 1"
, добави прокурорът, но поиска предварително да не се говори за това, за да не се пречи на работата на разследващите.

Вярно е, че се разследват лица с имунитет, вкл. и магистрати. Те са 60 души, но това не значи, че ще се връчат 60 обвинителни акта. Този процес се прилагал от години, продължи още Кокинов.

По отношение с историята за поискан подкуп от журналистката Ил. Беновска, Кокинов каза, че имало сигнал, че се търсят неправомерно пари. Реагирахме по съответния начин, човекът отиде, но се чуха цитати от НК на въпросната среща и тя приключи. Операцията не бе доведена до край и страницата беше затворена. Сега за друго има внесен обвинителен акт срещу бившия председател на КРС, добави Кокинов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5064 |21.02.2010 Н. Кокинов: Няма отметнали се свидетели по "Октопод" . 5| 4825 |10.01.2010 Прокурор Кокинов: Цанков сам ни търсеше . 11| 5226 |09.01.2010 Прокурор Кокинов: Маргин, предай се!!! . 6| 4828 |10.11.2009 Кокинов: Бави се имунитетът на Масларова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads