Реклама / Ads
4| 9609 |20.10.2018 АКТУАЛНО

Кокинов: Не съм виждал Борисов и Цацаров, човек се учи от грешките си

.
Николай Кокинов Източник: БГНЕС
Въпросното лице няма друга алтернатива освен да съжалява. Цели по-ниско наказание. Ще получи най-вероятно 30 години за това тежко престъпление. Ако наистина съжаляваше, щеше да отиде да се предаде. Позицията му е безалтернативна. Това каза адвокат Николай Кокинов по БТВ, по повод убийството в Русе и задържането на Северин Красимиров.
 

Далече съм от разследването. Според мен този човек е видял това младо и хубаво момиче, вероятно е бил привлечен от някакъв предмет или чисто полово. След това я е дръпнал в храстите. Изнасилил я е и за да прикрие това престъпление, я е убил.

 

Трудно ми е да преценя дали са го заковали с доказателства. Мисля ,че прокуратурата няма да има големи проблеми с доказването. Лицето по-скоро ще признае вината си, за да получи по-малко наказание. Последна дума ще има съдът.

 

Със сигурност процесуално това дело няма да е лесно. Прокуратурата ще се опита да бъде прецизна , за да демонстрира мощ. Защитата е с леко стеснени възможности. Всеки има право на защита. Това е част от занаята. Не може клиентите да бъдат светци. Всичко опира до професионализъм.

 

Когато обвиняемото лице признае вината си, това е вид сделка. Какво обаче печелят пострадалите?!  Остава чувството за несправедливост.  Това не е като на пазар за премерим кило домати и патладжани и да разберем кое е по-скъпо. По-бързо е съдопроизводството, но остава гадничко чувство за неудовлетворение сред пострадалите. Това е чист дефицит на справедливост. Хората са с усещане, че нещо им липсва , нещо не получават.

 

Никога не гледам назад, гледам напред. Човек се учи от грешките си. Не е моментът да коментирам разговора „ Ти си го избра“.  Не съм се виждал с Борисов и Цацаров. Не виждам промяна в правосъдната система. Трябва да се променят много дребни детайли. Всяка система има нужда от ъпдейти. Професионалистите виждат тези неща в ежедневието. Наказателното право е като часовник с махало. Твърде радикалната промяна понякога води до твърде крайни резултати. Има какво да се желае винаги. Нормално се чувствам. Наказателният процес е състезание. Стоиш от едната или другата страна. В крайна сметка искаш да си победител на финала.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6468 |12.10.2018 Борисов вади „Джи Пи Груп” от проектите с държавно и европейско финансиране . 42| 14358 |07.10.2018 Сидеров нападна полицията и Борисов заради жена си, иска „Атака“ да поеме МВР . 27| 17073 |25.09.2018 Журналист: Борисов не е единствен виновен за собственото си поражение . 40| 34822 |13.09.2018 Октай: Борисов усети гафа с назначаването на „героя” на Мето Илиенски за шеф на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads