Реклама / Ads
1| 5601 |02.02.2010 НОВИНИ

Коктейл "Молотов" по телевизия СКАТ

.
С коктейл "Молотов" е атакуван офисът на телевизия СКАТ в Бургас малко преди 2 часа тази сутрин, съобщи Burgasinfo.com.
 
На въпрос на frognews.bg, какво точно се е слуило, от телевизия СКАТ отказаха да дават подробности, като ни увериха, че изобщо няма да говорят пред медиите, а стратегията им е да дават подробности само в ефира на телевизията си.

Бутилката със запалителна течност е хвърлена към прозореца, но не е успяла да го счупи. Запалили са се само външна щора и климатик.

Служителите на телевизията, които са били нощна смяна, са угасили огъня сами и са се обадили в полицията, разказаха за frognews.bg от ОДП - Бургас. Те казаха, че се работи по всякакви версии, включително и самовзривяване с цел реклама.

Още през нощта е извършен първият оглед. Днес през светлата част на деня се очаква втори оглед.

На въпрос дали подозира евентуален извършител собственикът на СКАТ Валери Симеонов отговори:
"Критикуваме "Нефтохим" за обгазяването, имахме атака скоро към "Нафтекс" за един общински терен, непрекъснато сме във война с престъпния контингент, спомняте си Лисичков и групата на Рижите.
Имаме достатъчно много противници не само в Бургас, а и в цялата страна".

Според Симеонов това не е случайна криминална проява. Той припомня, че за последните две години четири автомобила на екипа на СКАТ са опожарени, имало е нападение на екип. Самите ние си ходим въоръжени, добавя собственикът.

Телевизия СКАТ е объркала сметките на прекалено много пишман политици и далавераджии, каза още Симеонов. Той е заявил още, че е получил обаждане от Москва с намеци, "но не чак заплахи". Нито едно от нападенията срещу телевизията не е разкрито до момента, припомня собственикът на медията - „Беше друг министърът тогава, друг директорът на ОДП-Бургас".

Frognews.bg
припомня, че преди по-малко от месец отново в Бургас бе взривено съоражение струващо десетки хиляди евро и излъчващо индивидуално програмата на бургаската телевизия “СКАТ”. Тогава престъпниците използваха бракониерски взрив..

Според информация на РДВР сигналът дошъл от ръководството на телевизията в лицето на нейният шеф Валери Симеонов, който се обадил лично на шеф на дирекцията. По негови данни взривът е избухнал посред нощ около два и половина и първоначално бил смятан за авария. Но след първоначалният оглед от служители на телевизията било установено че съоражението е избухнало умишлено в следствие на което голяма част в района все още няма излъчване на медията.

 “Това е чист терористичен акт. Можеше да има и жертви...” обясни тогава афектирано Симеонов пред властите и поискал моментални резултати.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 12873 |28.01.2010 Нова телевизия каза чао на Милен Цветков, рейтингът му паднал . 5| 5244 |25.01.2010 Подпалиха с коктейл Молотов офис на съдия-изпълнител . 2| 5683 |01.12.2009 Любо Пенев гледа Фулъм-ЦСКА по телевизията . 44| 7510 |22.10.2009 Иван Костов: Позор е българска национална телевизия да обсъжда руския интерес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads