Реклама / Ads
9| 5459 |27.12.2013 НОВИНИ

Коледа - най-подходящото време да станеш митничар

.
Източник: Булфото
Агенция "Митници" обяви конкурс за шефове на големите митници у нас. В крайна сметка финансовото министерство избра Коледните и Новогодишните празници, за най-подходящото време, за да открие своите служители след конкурс.
 

Обявата беше публикувана в празничния 24 декември. Крайният срок е 6 януари. Така кандидатите ще имат, всичко на всичко, 5 работни дни, разпокъсани между Коледа и Нова година, за да подготвят документите си, предададе бТВ. Въпреки че това са вероятно най-атрактивните длъжности в държавата, обявата е поставена на необичайно трудно за намиране място. Тя е линк, до който се стига при натискането на други четири линка.

Заповедта, с която е обявен конкурсът за началници на 8 от общо 11-те митници у нас е с дата 21 декември - т.е. в последният работен ден преди Коледа. Обявата е публикувана на Бъдни вечер.

„Това беше технически първата възможна дата за публикуване в ежедневник. Документите, които се изискват имат декларативен характер и по никакъв начин няма да затруднят кандидатите", коментира Димитър Димитров - "Управление на човешките ресурси" в Агенция "Митници".

След 6 януари ще бъде обявена нова дата, на която кандидат-началниците ще трябва да представят стратегията си за по-добро събиране на приходите от акцизи и мита. Служители разказват, че са се натъкнали на обявата случайно - едва днес. Неофициално коментират, че смяната на четирима директори начело на агенцията през тази година са довели до хаоса и публикуването на обявата в последния момент.

Според изискванията в конкурса - кандидатите могат да са външни за системата лица, стига да отговарят на критериите - да имат опит на ръководен пост от поне 5 години, да са с висше стопанско, правно или хуманитарно образование. Посочена е заплата до 2500 лв. „Днес е първият работен ден, в който могат да се подават документи", коментира Димитров без да уточни дали вече е проявяван интерес.

Конкурсът трябва да приключи до началото на февруари, тъй като тогава изтичат и заповедите, с които са назначени временните шефове на 8 митници.

От финансовото министерство днес не коментираха обявата. Обясниха, че кадровата политика и конкурсите в митниците зависят от ръководството на агенцията. Според последните данни публикувани на сайта на министерството - към октомври от акцизи в хазната са влезли малко над 3 млрд. лева. Отчетен е минимален спад спрямо миналата година. В приходите от мита е имало преизпълнение и ръст.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6542 |26.12.2013 Забраниха строежите в Банско временно . 7| 6759 |26.12.2013 Черна Коледа в Перник - 3-то самоубийство . 14| 5666 |25.12.2013 Какво написаха депутатите на Дядо Коледа? . 8| 6929 |24.12.2013 „Коледа си ти!“ в домовете на стотици семейства

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads