Реклама / Ads
36| 11548 |09.01.2016 НОВИНИ

Колега министър на Москов разби на пух и прах идеята му за пръстов отпечатък

.
Стефан Константинов
Бившият здравен министър Стефан Константинов направи на пух и прах идеята на Петър Москов за пръстов отпечатък. Въвеждането на пръстови отпечатъци може да създаде лични семейни драми, разсъждава той в социалната мрежа.
 

 "Ще влизаме в болница, кабинет и аптека с пръстови отпечатъци. Няма отказване, това било реформата. Те не били лична информация, всичко се преобразувало в кодове. Да не се тревожат и възрастните, лекарствата им можели да се вземат от деца и внуци, щото чрез пръстовия отпечатък (т.нар. идентификатор) щели да се познават роднините. Това твърдят от МЗ", описва един от здравните министри в първия кабинет "Борисов".

 

"Аз пък взех, че се замислих, какви ситуации може да се получат с тази „не лична“ информация. Я си представете, че осиновено дете, което не е знаело това цял живот, отиде да вземе лекарствата на майка си и хоп, сюрприз – вие нямате роднинска връзка!", разсъждава бившият здравен министър.

 

" Или без да е осиновено, отиде да вземе лекарствата на баща си и след десетилетия научи, че това не е биологичния му баща (че и самия баща научи това) ??! Аз просто така си питам, знам, че независимите български медии тези въпроси не ги вълнуват.

 

То цяло предаване се свали от екран, само да не се разваля имиджовия комфорт на имунизационните спасители, та някакви си пръстови отпечатъци ли, пардон, идентификатори, могат да станат тема на дискусия", реторично пита Константинов.

 

Медикът оборва основата теза на сегашния здравен министър Петър Москов, че пръстовите отпечатъци не установяват родствена връзка. "Всъщност, може ли с пръстов отпечатък въобще да се установи роднинска връзка? До колкото знам – не, въпреки изявленията на МЗ, които насочват мисълта към подобно нещо. Остава варианта НЗОК да поддържа база с данни за гражданското състояние на лицата, техните роднински взаимоотношения.

 

Само че тогава изникват други въпроси – това работа на касата ли е, колко ще е точна и ще струва подобна поддръжка, за това ли плащаме здравни осигуровки? И основният въпрос – какъв е смисълът на цялото упражнение?", пита Константинов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 7098 |08.01.2016 Москов: Въпросът на кого е по-близък Пеевски-на Местан или Доган-няма верен отговор . 18| 5651 |06.01.2016 Министър Митов: Русия не може да ни изписва национална рецепта . 3| 4791 |04.01.2016 Министър и кметове удрят с глоби снегопочистващи фирми . 19| 5291 |29.12.2015 Юлий Москов: Местан няма място нито в политиката, нито в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads