Реклама / Ads
22| 6034 |02.10.2012 НОВИНИ

К. Колев: Балканската хитрушковщина ще ни излезе през носа

.
Кольо Колев
Пенсионерите ще нанесат своя удар на изборите. Управляващите смятали, че хората са с къса памет и икономически неграмотни, но те вече се ограмотили.
 

Пенсионерите разбраха, че само от инфлацията през 3-те години управление на ГЕРБ пенсията им е намаляла с 50 лв., отделно военните, учителите и т.н. искат увеличение, заяви по БНР социологът Кольо Колев. Според него това, което се случило било, че голяма част от доходите на хората били замразени.
 

Очакванията се сблъскват с реалността, българите бяха икономически неграмотни, но вече се научиха. Хората се надяваха през І-та, ІІ-та, ІІІ-та година от управлението на ГЕРБ. Надигат се протести и хората си викат, добре де, магистрали, магистрали, ама..., възкликна социологът.
 

Почти всички управляващи се опитват да направят някакъв жест към пенсионерите, които са около 2,2 милиона в страната. Само че това, което прави правителството, в продължение на три години, де факто е, че се гаври с тях с обещанията си: айде от март, айде от другата година ще увеличим пенсиите. Затова, пенсионерите щели да нанесат своя удар на изборите.
 

Не мога да си отговоря на някои въпроси как така правителството не може да разбере някои неща, сигурно само това им е капацитетът, каза Колев, според когото те си мислели, че хората са с къса памет и икономически неграмотни, но те вече се ограмотили.
 

Липсва ясна политика, ясна визия какво иска да прави правителството за АЕЦ "Белене". Тази балканска хитрушковщина накрая щяла да ни излезе през носа.
 

Не съм противник на идеята за референдум, но хората трябва да вземат информирано решение, каза Колев. Той бил противник на това да се направи референдум ей така, както сега, визирайки това, че няма да бъдат информирани хората, тъй като голяма част от участниците в дебата за "Белене" били обвързани с проекта.
 

Зимата не, сега ще бъдат протестите, категоричен е Колев. Зимата ще бъде тежка, но мълчалива, тази тежка, но мълчалива зима ще се излее на изборите, обобщи той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6578 |29.07.2012 Кольо Колев: Печеливши от извънредни избори няма . 30| 9695 |10.05.2012 Депутат към социолога К.Колев: П...тка си, Кольо, курва и проститутка! . 7| 5185 |09.06.2011 Лазар Колев: Не съм убил Белнейски, искам свобода . 4| 5885 |07.06.2011 Л.Колев: Не съм убиец, жертва съм на скалъпен процес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads