Реклама / Ads
23| 7251 |18.06.2013 НОВИНИ

К. Колев: Идват нови избори

.
Кольо Колев
Този път е различно - когато животинчето се страхува, няма нужда да го биеш, коментира политологът Д. Аврамов. Трябва да продължим да натискаме политиците, вкл. и да се промени изборния кодекс, докато хората са на улицата.
 

Има два пътя - пътят на новите избори, които вероятно идват и пътя на разума. Навън са всички хора, които искат избори, коментира по НТВ социологът Кольо Колев. Смятате ли, че г-н Орешарски ще използва сила, попита той и  коментира - не. Той предвиди политическа дестабилизация и нови избори.

Волен Сидеров трябва да бъде обсъждан и вкарван в новините само от уважение към демокрацията, няма друга разумна причина, каза политологът Димитър Аврамов. Откого си защитавате централата, от германците?, попита той. Защо никой не атакува централата на БСП и ДПС с камъни, те да не са по-обичани. Това, което прави Сидеров и момчетата около него, е провокация. Както винаги го използват, той е част от проблема. Правителството може и да падне, но въпросът е дали може да бъдат изработени разумни решения до няколко месеца. Хората са разумни; сега полотиците са много склонни да слушат, защото ги е страх. Този път е различно - когато животинчето се страхува, няма нужда да го биеш, добави Аврамов. 

Г-н Борисов можеше да вземе един водопроводчик с две висящи дела за изнасилване и това в зората на неговото управление щеше да мине; сега обаче нещата се промениха много - управляващите вече съзнават, че не са господари, каза Колев, но предвиди, че ако има нови избори, ще се възпроизведе подобна ситуация.

Не е нужно да пребиваме всеки от първия път, посъветва Аврамов. ГЕРБ винаги намират начин да работят срещу себе си. Не знам Цецка Цачева кой я е учил на политика, вероятно никой, но тия неща, които говори, са безумни. Вот на недоверие ще консолидира управляващите. Избори така и така ще има, очевидно ще са предсрочни, важното е дали преди това ще свършим някаква работа.

Хората удариха тежък шамар и правилно го направиха, но сега трябва да се види има ли той възпитателно въздействие заключи Колев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 7581 |17.06.2013 Версия: Маринов или Марков ще е новият шеф на ДАНС . 6| 5558 |16.06.2013 Стотици българи и румънци преминаха по новия мост над Дунав . 133| 6110 |14.06.2013 Борисов: Станишев е решил да идват да ни арестуват, да ни тормозят . 2| 5406 |11.06.2013 Новият шеф на СДВР няма да сменя районни шефове в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads