Реклама / Ads
1| 5497 |08.02.2011 НОВИНИ

Л.Колев: Изкупителна жертава съм!

.
Аз съм изкупителна жертва, обвиненията срещу мен са скалъпени. Това каза тази сутрин в изявление пред пазарджишкия Окръжен съд обвиняемият по делото „Белнейски" Лазар Колев.
 

Той заяви още, че неговия съкилийник Владо Иширковеца е прокурорски свидетел. По думите на Колев същият е бил „натопен" от заместник-главния прокурор Камен Ситнилски и следователя по делото Веселен Мартински. Лазар Колев обеща, че този следобед присъстващите в залата на пазарджишкия Окръжен съд ще чуят много интересни неща в рамките на неговия разпит.

Минути преди второто заседание по делото родителите на Росица и Христина поискаха справедлива доживотна присъда без право на обжалване за убиеца на техните деца. Те изразиха надежда съвестта на Лазар Колев да проговори до края на процеса и самият той да каже кой е неговият съучастник.

Пред съда преподавателката по математика Таня Петрова заяви, че месец преди инцидента е била повикала родителите на Христина, за да им обясни, че момичето не посещава редовно училище, но след това нейното поведение е претърпяло корекция.

Станислава Герджикова, момичето с което сестрите са били във фаталната нощ каза, че Христина винаги е имала със себе си мобилен телефон, а Росица не е разполагала с телефон и винаги е използвала нейния GSM за да провежда разговори.

Майката на Лазар Колев обясни при разпита, че не е позволявала на сина си да провежда срещи с неговия биологичен баща, защото влиянието му върху детето не е било добро. По думите на Марияна Тодорова работата на Лазар при неговия вуйчо е била изключително тежка. Синът й е бил непрекъснато под наблюдението на своя роднина заради притесненията на семейството той отново да не влезе в затвора.

Майката потвърди пред съда, че през 2006-та година Лазар Колев е имал интимна връзка с омъжена жена с две деца, както и връзка с малолетната Виолета Вичева.

По-късно днес обвиняемият Лазар Колев заяви пред Окръжния съд в Пазарджик : "Аз съм изкупителна жертва, а обвиненията срещу мен са скалъпени” . Той категорично отхвърли думите на неговия съкилийник Владо Иширковеца, който твърди, че Лазар е направил пълни самопризнания пред него за убийството на двете момичета.

"Иширковеца е прокурорски свидетел, а той беше „натопен” от следователя по делото Веселин Мартински и заместник главния прокурор Камен Ситнилски”, каза пред съда Колев.

Делото в Окръжния съд в Пазарджик продължава до вторник с разпит на други свидетели.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4896 |08.02.2011 Хванаха над 2000 стека цигари менте на Кулата . 1| 4959 |08.02.2011 Шеф на НАП отнесе глоба заради Ковачки . 15| 5345 |08.02.2011 Русия ни заплашва със съд заради "Белене" . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads