Реклама / Ads
64| 6833 |15.04.2013 НОВИНИ

Колите на прокуратурата също с нелегални курсове?

.
Камерите могат за изкарат на светло много нарушения
Говорят се доста неверни неща, изтъкват се предположения и се нагнетява напрежение. Хайде да видим дали прокуратурата ще извади доказателства за своите съмнения и предпоставки.
 
Така не се говори преди да има доказателства, защото се очерня цяла една система като МВР. Това заяви пред Фрог нюз източник от вътрешното министерство, пожелал анонимност.

В момента били блокирани доста вълзови звена и екипи от службите не можели да си вършат работата по разкриване на тежки престъпления. Според източника, колите на Върховната касационна прокуратура, например, също щели да се окажат със странен график, защото не се попълвали на момента от шофьорите, а след изпълнение на курсовете. Някои водачи дори си вършели лична работа, без началниците им да знаят и това естествено не се записвало в книжките, а някакви измислени маршрути. На видеокамерите щели да излязат шокиращи неща, ако се разпореди такава проверка.

Нямало министерство или ведомство с изрядна документация на транспортните среднства. Същото важело и за автомобилите на НСО. Нещо повече, служители на службата за охрана продължавали да обслужват с коли депутати, въпреки че Народното събрание бе разпуснато на 15 март. Включително в събота и неделя. Не било ясно как се изписват и отчитат тези пътувания и защо държавата трябва да плаща за това безумие.

Подслушване и следене се практикува от години. Това не оправдава доскорошните управляващи, ако са допуснали нарушения на правилника и процедурите. Но сегашният шум е повече пропаганден, отколкото от загриженост. Всички правителства досега са използвали службите за свои цели, твърди бившият шеф на пресцентъра на кабинета „Виденов” Красимир Райдовски.

В навечеришето на избори тази дейност се е засилвала, а партийни централи са ползвали услугите на охранителни фирми и полулегални центрове, финансирани от групировки и олигарси.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 5281 |15.04.2013 Цветанов: Прокуратурата има предпоставки, няма доказателства . 38| 4837 |15.04.2013 Прокуратурата потвърдила най-големи страхове на Кунева . 117| 8125 |15.04.2013 Прокуратурата: Автомобил за подслушване е обикалял незаконно! . 8| 5073 |03.04.2013 Прокуратурата е иззела от МВР кола и техника за нюблюдение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads