Реклама / Ads
13| 9101 |02.11.2018 НОВИНИ

Кольо Парамов: Цветан Василев е новият Ходорковски

.
Кольо Парамов
Като част от своето изказване по темата ”Европа между властта и парите” финансовият анализатор Кольо Парамов обяви, че Цветан Василев ще е новият Ходорковски, а това ще промени хода на делото и ще извади истината за фалита на КТБ.
 

Парамов коментира мястото на БНБ във фалита на банката. „Част от обвинителният акт не е в онзи си вид, в който следва да бъде. За мен остава тайна, защо хора от БНБ, които пропуснаха цялата тази система, бяха оставени на свобода и не бяха ангажирани като подсъдими и защо след като те причиниха подготовката, реализацията и изкуствения фалит на КТБ бяха пропуснати като отговорност пред държавата и пред българският народ за стореното от тях деяние“, каза Парамов.

 

„Не може към 20 юни ние да имаме примерно активи, само 13 актива за 1 милиард и 800 милиона евро, с перфектно направена западна оценка, и тези активи да не се признават, а в същото време да се търсят от личността на Цветан Василев тези пари“, каза още той.

 

„Цветан Василев ще бъде превърнат в българският Ходорковски. Позволявам си да кажа това изречение на база на това, което се споделя в Англия и Щатите по подготовката на закона Магнитски. Категоричен съм в това условие, че обявяването на Цветан Василев за българският Ходроковски ще доведе до коренно оценъчни действия по отношение на работата на КТБ като цяло и в последствие на действията на Българската централна банка или по-скоро на функциите и реализацията на банковия надзор“, беше категоричен Парамов.

 

Той отчете и ролята на ДПС при подготовката на фалита на банката, участието на техния финансов министър и на Пламен Орешарски.

 

„Борейки се, наслаждавайки се на хипотезата за фалшивата стойност и за онази лъжа по отношение на личността на Цветан Василев, определени хора в България помислиха, че могат да обърнат политиката в разрез на  абсолютния нагативизъм и да блокират държавата. Сега обаче, или утре, българският Ходорковски може да промени с фактите които ще даде. Разликата е в това мислене и от тук нататък ние ще разберем цялата истина, която изобщо не е благоприятна и не отговаря на онази, която се пласира в момента в българският съд и която в един момент ще стане фатална при оценката на прехода“, завърши Парамов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4617 |13.10.2018 Цветанов : И обществото, и системата нямат доверие на Светлозар Лазаров . 8| 9953 |12.10.2018 Светлозар Лазаров издигнал Младен Маринов; присмя се на Цветан Цветанов . 4| 5247 |02.10.2018 БОЕЦ с протестна нота до Европол за избора на Цветанов . 2| 3848 |25.09.2018 Цветанов влиза в Управителния съвет на Европол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads