Реклама / Ads
2| 4089 |18.12.2018 НОВИНИ

Комисар Бадънков: Преди Нова година се извършват жестоки убийства

.
Ангел Бадънков
Убийството на млада жена в столичния хотел „Рила” е било изключително брутално, като вероятно до него се е стигнало заради психичен проблем, отключил се в съзнанието на арестувания за престъплението след консумация на алкохол и наркотици. Това коментира в студиото на „Тази сутрин” началникът на сектор „Криминална полиция” в СДВР комисар Ангел Бадънков.
 

Той посочи, че задържаният за убийството сам завел полицаите до стаята, където било тялото на жертвата. Комисарят говорил с него, при което арестуваният признал, че 2-3 дни преди това е взел наркотици и е пил, а след това разказал как отнел живота на жената и какво причинил на трупа след това.

 

„Явно момчето като е друсало са му се отключили някакви психични проблеми. Според мен момичето не му е дало никакъв повод”, посочи Бадънков.

 

При описването на самото деяние арестантът повтарял „Трябваше”, но полицейският началник отбеляза, че „не беше типичният луд, беше трезвомислещ и се правеше на луд (…) част от разговорите, които водихме, бяха много подредени и много смислени”.

 

„В годината по 1-2 такива случая има. От моя анализ, винаги това се случва преди Нова година – шесторното убийство, това, винаги в този период се случва”.

 

Комисар Бадънков разказа и за случая, при който шофьор прегази полицай.

 

"Имахме сигнал, че автомобилът, прегазил полицай, често не спира на полицейски проверки. Колегите забелязват автомобила и той отново не спира. Когато полицаите наближават колата, той рязко включва на задна и прегазва колегата най-брутално. Той е бил в ужасно състояние. През тревните площи е успял да избяга.

 

Незабавно са предприети издирвателни мероприятия. Установено е, че Захари Чернев има регистрации за разпространение на наркотици и е с условна присъда. Това е човек, който по цял ден е гледал криминални филми, по цял ден се стои в залата, пият се анаболи и си мисли, че е един завършен гангстер. За случая е обяснил, че има условна присъда, колата е била с чужди номера и нямал книжка, затова е избягал“, разкри шефът на отдел „Криминална полиция“.

 

 „В багажника и купето са открити атрибути за наказателни акции - бухалки, палки, бокс, и др. Въпросният извършител е открит във вила. Укривал го е негов приятел, който също е задържан“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4917 |17.12.2018 Еврокомисар: България, дори и да обжалва, трябва да плати глобата срещу БЕХ . 1| 4228 |13.12.2018 С. Николов: ЦРУ предупреди за опасност от граждански войни в Европа още през 2008-а . 2| 3663 |30.11.2018 Задигнаха количката на двегодишни близначета преди зимата (видео) . 1| 5741 |29.11.2018 Уволняват държавните служители с пенсия с предизвестие 1 месец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads