Реклама / Ads
3| 5582 |22.12.2010 НОВИНИ

Комисар грабна приза ”Полицай на годината” заради „Наглите”

.
Комисар Валентин Цоновски от сектор “Контратероризъм” в ГДБОП и активното му участие в операция “Наглите” му спечели приза “Полицай на годината”. Традиционните награди на МВР бяха връчени за 17-ти пореден път на церемония в НДК, на която присъства ръководството на министерството.
 

Сред другите отличени в индивидуалните награди бяха и главен инспектор Цветан Кръстев от ОДП-Монтана за разкритието на две убийства и едно изнасилване, Деян Делчев от “Охранителна полиция” Димитровград заради това, че е спасил живота на свой колега след токов удар и Стойчо Траянов от Гранична полиция за задържането на товарен автомобил с 73 нелегални имигранти, както и разкриването на контрабанда на 679 хил. кутии цигари.

“Искам да се върна на 17 декември 2009 година, когато беше също провеждана тази церемония и тя съвпадна с успешната операция, която беше проведена “Наглите”. Мина една година и точно на днешната дата 22 декември стартира съдебният процес срещу групата на “Наглите”. Най-удовлетворителното е, че една година по-късно ние нямаме нито един повод за отразяване на подобно събитие за поредното отвличане, което беше станало практика в ежедневието на българските граждани”, заяви по време на церемонията вътрешният министър Цветан Цветанов.

Цветанов отхвърли критиките за “полицейщина”. “Аз обаче казвам: “Не”. Държавата влезе в руслото на една демократичност и спазване правила и законите. Всички вече в страната са равни и всеки, който прекрачи закона, той ще бъде санкциониран от държавата. Това, което понасям днес като критика от политиците и опонентите в публичното пространство, аз съм готов да нося този товар, но няма да позволя някой да посяга към професионализма на служителите на МВР”, обясни министърът и допълни, че ще подкрепя служителите на МВР с оперативна свобода. Той посочи също, че в началото на мандата му е имало повече оплаквания от граждани, а сега преобладават благодарствените писма, а авторитетът на правоохранителната система е чувствително повишен.

Специалните награди – пистолети получиха полицаи, които са участвали в разкриването на производството и трафик на наркотици, сред които залавянето на 8 тона оцетен анхидрид. Колективните награди бяха връчени на полицаите от сектор “Наркотици” в ГДБОП и колегите им от Стара Загора, както и на сектор “Издирване на лица” при Криминална полиция.
На церемонията бе връчена и специална награда за граждански принос към работата на МВР. Тази година призът получи столичният кмет Йорданка Фандъкова за “отзивчивостта” си при съвместната работа на Столична община и МВР. Тя от своя страна си пожела следващата година награда да получи полицай от общинската полиция, която предстои да се създаде. Церемонията не премина и без участието на певеца, изпълнил химна на МВР “Нашата полиция ни пази”, Веселин Маринов. Маринов, който е добър приятел на вътрешният министър, изпя две песни.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4835 |01.12.2010 Кр. Георгиева - еврокомисар и европеец на годината . 5| 4789 |08.10.2010 Кр. Георгиева - номинирана за еврокомисар на 2010 . 4| 4725 |25.09.2010 Гришо грабна титлата и в Банкок . 17| 5054 |17.08.2010 България грабна 38-о място за страна с добър живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads