Реклама / Ads
20| 4959 |26.01.2015 НОВИНИ

Комисията по енергетика разглежда спешно сметките за ток

.
Делян Добрев
Извънредно заседание на Комисията по енергетика в Народното събрание свиква утре председателят на комисията Делян Добрев. На заседанието ще бъдат изслушани представители на трите електроразпределителни дружества, съобщи днес в Хасково Добрев. Като повод за насрочената среща народният представител посочи недоволството на част от абонатите на "Енерго - Про", които са получили две сметки за изразходвана електроенергия, като и двете са за по 20 дни.
 
Срокът за плащането им обаче е един и същ, уточни Делян Добрев. Според него това донякъде прилича на ситуацията от края на 2012 г., когато много български граждани получиха сметки за 45 - 50 дни и наведнъж трябваше да плащат консумираната енергия за повече от месец. Тази година ние предприехме необходимите действия - още в началото на декември миналата година предупредихме и трите електроразпределителни дружества, че трябва да спазват законодателството, посочи Добрев, цитиран от БТА. Утре ще поискаме от тях да ни представят конкретни данни за всички такива случаи. Имаме информация, че в района на Варна около 67 хиляди абонати са засегнати, отбеляза той. Трябва да бъде ясно, че ще бъдем безкомпромисни в това отношение и няма да позволим да се повтарят ситуации, които са добре познати на всички, каза Делян Добрев.

Той не изключи вероятността санкциите за нарушаването на наредбите да бъдат многократно увеличени при обсъждането на промените в Закона за енергетиката между първо и второ четене. Председателят на парламентарната комисия по енергетика смята, че от "Енерго - Про" са проявили небрежност при отчитането на изразходваната от техни абонати електроенергия. Според него не е била създадена необходимата организация, за да бъдат отчетени електромерите в 31-дневен срок. По думите му дружествата трябва да инвестират в електромери с дистанционно отчитане, за да се спазва регламентираният срок.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5020 |22.01.2015 Американец ще ни съветва за енергетиката . 14| 4883 |20.01.2015 Теменужка Петкова: Енергетиката е цъкаща бомба . 8| 5294 |19.01.2015 Мавродиев: Комисията не е бухалка, Прокопиев е лъжец . 0| 4319 |23.12.2014 Вижте новите членове на Комисията по журналистическа етика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads