Реклама / Ads
13| 6726 |26.09.2014 НОВИНИ

Комисията по финансов надзор глоби Иво Прокопиев за документи

.
Иво Прокопиев
С постановление на заместник-председателя, ръководещ управление "Надзор на инвестиционната дейност" на Комисията за финансов надзор, е наложена глоба в размер на 500 лева седмично, до изпълнение на принудителната административна мярка, приложена с Решение 657-Е/23.08.2013 г. на Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД. Това съобщават от КФН.
 
Глобата е наложена поради неизпълнение на влязъл в сила административен акт, издаден от орган на КФН - принудителна административна мярка, задължаваща Иво Георгиев Прокопиев, в качеството му на представляващ "Алфа Финанс Холдинг" АД, да представи на надзорния орган информация и документи от съществено значение за инвеститорите, с което надзорния орган се поставя в невъзможност да осъществява ефективен и адекватен надзор. "Алфа Финанс Холдинг" АД, съответно представляващите го, демонстрират системно незачитане и неизпълнение на актове на КФН и влезли в сила съдебни решения на ВАС, пише в съобщението на КФН.

Несъобразяването с решенията на съда, както и непрекъснатото игнориране на актовете на КФН от страна на "Алфа Финанс Холдинг" АД, съответно представляващите го, е грубо погазване на законите на България, допълват от комисията. Наложената от КФН глоба, се налага до изпълнение на задължението, произтичащо от принудителната административна мярка и предоставянето на изисканата за целите на надзора информация.

Съобщението за наложената глоба на г-н Иво Прокопиев, изпълнителен
директор на Алфа финанс холдинг АД, за което научихме от медиите, а не
по надлежния ред, е поредната ярка демонстрация на злоупотреба с власт
от страна на КФН. През последните две години, Алфа финанс холдинг е
подложен на системен тормоз от страна на КФН и нейното ръководство,
чрез множество неоснователни административни мерки и глоби, пишат в отговор от Алфа Финанс Холдинг АД.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5846 |20.09.2014 Омбудсманът: Зорлем дестабилизираме една стабилна финансово държава . 8| 4613 |16.09.2014 БНБ удължи срока на надзора на КТБ до 22 ноември . 11| 5295 |15.09.2014 БНБ до ЕPIC за КТБ: Само финансовото министерство може да отпусне държавна помощ . 1| 6781 |10.09.2014 Шефът на Метрологичния надзор със смъртна заплаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads