Реклама / Ads
9| 4255 |10.03.2016 НОВИНИ

Комисията за Русия и Турция в парламента оцеля

.
Депутатите не взеха решение за закриване на Временната комисия за проучване на всички факти и обстоятелства, свързани с твърденията за намеса на Руската Федерация и Република Турция във вътрешната политика на България. Това стана на първото ѝ заседание, на което дори не бе приет правилник за дейността ѝ.
 
Това доведе до хаос в залата, като депутатите често говориха един през друг без да се изслушват. По време на дебата се чуха още две предложения, освен фигуриращото в дневния ред закриване на комисията.

Светлин Танчев предложи да бъде прието разпускането ѝ и създаването на нова, която да разследва влиянието на трети държави във вътрешните работи на България без да бъдат споменавани Турция и Русия.

Красимир Каракачанов от Патриотичния фронт даде идеята въобще да не закрива настоящата временна комисия, а само да бъде прекръстена, както предлага Танчев.

Димитър Лазаров от ГЕРБ се позова на правилника за дейността на Народното събрание, според който временната комисия няма правомощията да заобиколи решението на парламента. Според него трябва да се внесе наново предложение за създаване на нова комисия.

Димитър Байрактаров от ПФ настоя преди да бъде гласувано, каквото и да било, да бъдат изслушани шефовете на ДАНС, Дирекция „Финансово разузнаване“ и Служба „Военна информация“.

Атанас Зафиров от БСП попита защо е била създадена тази комисия и защо сега се закрива. Според него в момента се следва едно указание на премиера Бойко Борисов, който няколко дни след създаването ѝ разкритикува Народното събрание.

В крайна сметка до гласуване не се стигна, а председателят на комисията закри заседанието. Той обяви, че ще бъде изготвен доклад от заседанието, който ще бъде представен в парламента. Народното събрание щяло след това да вземе решение каква ще бъде съдбата на комисията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4334 |09.03.2016 Кунева: Подкрепяме споразумението с Турция . 9| 4251 |08.03.2016 Нейнски: Срещу всеки нелегален имигрант, Турция ще праща по 1 легален в Европа . 12| 4632 |07.03.2016 Елена Йончева: Ако Сирия се раздели, Европа, Русия и Китай ще пострадат . 1| 4259 |07.03.2016 Станишев: Споразумението с Турция не може да е разменна монета срещу пускането на бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads