Реклама / Ads
0| 9229 |04.12.2017 НОВИНИ

Компрометирани лица провокират напрежение в „Пирогов“

.
Източник: БГНЕС
За изкуствено нагнетяване на напрежение в Многопрофилната университетска болница за спешна помощ „Пирогов“ ( УМБАЛСМ ”Н.П. Пирогов” ЕАД), предупреждават медици. Според тях инициатори на т.нар. „протест“ във вторник са лица уж от синдикалната секция на „Подкрепа“.
 
Те написали писмо до министъра на здравеопазването Кирил Ананиев с обвинения и искания, които не отговарят на действителното положение и атмосферата в болничното заведение.

Искаме да работим нормално, да лекуваме хората, които се нуждаят от нашия професионализъм и грижи, споделят медици. Според тях само две лица – д-р Ивайло Филибев и медицинската сестра Таня Николич, се опитвали да предизвикат напрежение. Странно е, че те са изпратили своите обвинения освен до министър Ананиев и до някои, подбрани по много странен критерии медии, свързвани с известен олигарх.

 

Филибев и Николич обвиняват сегашното ръководство за неизплащане на обещани бонуси и премии в навечерието на Коледа, което е невярно. Сумите ще бъдат изплатени, но с известно забавяне поради реформите, които се извършват в болницата.

 

Те засягат и финансоваа сфера. Всъщност за първи път от години ръководството се опитва да въведе ясни критерии за изплащане на допълнителните плащания. До неотдавна едни и същи хора, принадлежащи към един управленски кръг, са получавали по 7-8 хиляди лева месечно, докато техни колеги с много по-голяма натовареност и принос в лечението на пациенти са получавали обидни възнаграждения. Сумите обаче са били пазени в тайна, за да не се предизвика масово недоволство.

 

Още по-нелепо е обвинения да отправят сега хора, към които съществуват съмнения за злоупотреби с финансови средства. Служители смятат, че десетки хиляди левове от членски внос за синдиката „Подкрепа“ са изчезнали безследно. Причината е, че никой в лечебното заведение не знае, че болничното представителство на единия от двата синдиката – КТ „Подкрепа” е нелегитимно. Председателят д-р Филибев е с мандат, който отдавна е изтекъл. Той обаче не си и помисля да спази регламента и да организира задължителното в случая отчетно-изборно събрание. Вместо да спази реда, докторът е дал правомощия на една от верните си сподвижници –медицинската сестра Таня Николич. Оказва се, че от месеци и двамата са официално отстранени от синдиката и нямат право в бъдеще да членуват в него. Те обаче премълчават този факт и продължават да се представят в „Пирогов“ като хора на „Подкрепа“.

 

Доскорошната синдикална касиерка сестра Таня Николич също е нелегитимен представител на организацията, която трябва да отстоява по-добрите работни условия за пироговци. Техни колеги споделят, че тя и д-р Филибев са дали частна сметка, по която всеки месец се превежда членският внос, а събраните пари така и не стигат до организацията КТ „Подкрепа”. Каква е тази мистерия може само да се гадае, но случаят със сигурност ще се разследва, категорични са други членове на „Подкрепа“. Вместо реално да отстояват правата на медиците, да се борят за добри условия за служителите, лица като г-жа Николич имат по-сериозни амбиции – да създават напрежение и да се саморазправят с неудобни медици и хора от ръководството.

 

Дори част от пациентите научават още в началото на тяхното лечение, че сестра Николич е „незаобиколим фактор“, от който зависи едва ли не всичко в заведението за спешна помощ. Което, разбира се е абсолютно нелепо, възмущават се служители.

Така, докато различните нива в йерархията на „Пирогов” – всички пироговци - се борят да подобрят положението и запазят доброто име на лечебното заведение, въпреки натрупаните от години сериозни дългове, Таня Николич и д-р Ивайло Филибев се грижат само за своето положение, неправомерно използвайки името на КТ „Подкрепа”, където вече нямат право дори да членуват.

 

Нека бъдем оставени да работим на спокойствие. Наближават празници, много хора ще имат нужда от професионализма и всеотдайността на пироговци, споделят служители.

 

От Здравното министерство също изразиха категоричното си мнение, че всички медици в "Пирогов" трябва да бъдат оставени да работят спокойно, за да реализират своите възможности и капацитет в услуга на пациентите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3957 |03.12.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 2| 5224 |02.12.2017 Тръмп признава Йерусалим за столица на Израел . 0| 4248 |30.11.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 3997 |29.11.2017 „Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads