Реклама / Ads
16| 5602 |02.07.2008 НОВИНИ

Кондолиза Райс по спешност в София заради престъпността

.
Европейската програма на Кондолиза Райс бе променена по спешност и в нея е включено посещение в София. Целта на неочакваната визита е само една: указания как да се борим с престъпността и корупцията.
 
Държавният секретар на САЩ идва по лично поръчение на президента Буш, който неотдавна посрещна премиерът Станишев в Белия дом.

Доклад на бюрото на ФБР в София за корупцията по високите етажи на властта, изпратен във Вашингтон преди десетина дни, изправил косите на служителите от Държавния департамент. В него били описани нападките на българския президент Георги Първанов срещу Станишев за назначени съветници в бордове на големи фирми и предприятия. За пореден път феберейците били направили и списък на рисковите бизнесмени у нас, които с всякакви средства се домогвали до властта. Според осведомени докладът съдържал и схеми на контрабандни канали, покровителствани от известни политици и партии. Доказателствата се съдържали и в остри сигнали на турските, гръцките, сръбските и македонските служби до българските им колеги, които оставали без реакция. Описана била и професионалната биография на новия шеф на митниците Кулишев и особено действията му по време на югоембаргото. Особено тревожен бил изводът, че организираната престъпност се покровителства от хора в МВР и прокуратурата.

k_rais.jpg
 снимка Вяра Йовева

Всички тези проблеми Кондолиза Райс щяла да обсъди в личен разговор със Сергей Станишев.

Посещението й ще бъде съчетано и с тържествена церемония в президентството, където Георги Първанов ще връчи на висшата дипломатка на САЩ орден „Стара планина" Първа степен. Наградата се дава за приноса на Райс в освобождаването на българдските медицински сестри от затвора в Либия.

Кондолиза Райс тръгва за Европа, за да подпише споразумения с Чехия и Полша за разполагане на тяхна територия на радарни станции и системи за противо-въздушна отбрана. Именно между тези две визити екипът й е вмъкнал в последния момент няколко часа полет до София.

Цялото ни МВР е вдигнато на крак за осигуряване безопасността на височайшата визита. Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 9024 |28.06.2008 Гей-парад превзема София . 14| 5115 |27.06.2008 Софиянски: Сараят не се различава от всеки друг строителен обект . 1| 4718 |12.06.2008 Зачестиха кражбите от ресторанти, магазини и жилища в София . 2| 4753 |12.06.2008 Билетче-левче в София; в СОС - кавга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads