Реклама / Ads
13| 10620 |24.03.2019 НОВИНИ

Конференцията, на която е Цветанов в САЩ, върви с поредица политически скандали

.
Залата, в която 18 000 членове на про-израелската общност се събират във Вашингтон Източник: Facebook/ AIPAC
Два скандала предшестваха конференцията на AIPAC, заради която лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов е в САЩ, съобщава 5gmedia. Никъде, сред обявените говорители на конференцията, не фигурира името на Цветан Цветанов.
 

Проверка на Фрог също не откри Цветанов сред обявените говорители във всички съпътстващи конференцията The American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) събития. В конференцията участват над 18 000 души, научаваме и от официалната страница на форума.

 

Вторият в ГЕРБ замина за САЩ в разгара на скандала за огромния, луксозен апартамент, с който се е сдобил. Вчера, докато правосъдния министър Цецка Цачева даваше оставката си на Борисов, Цветанов съобщи през социалните мрежи, че е пристигнал успешно във Вашингтон за участието си в въпросната конференция по сигурността.  „Като представител на правоохранителната общност с дългогодишен опит, включително в изпълнителната власт, ще взема участие като говорител и в Международния форум по сигурност, който се провежда в рамките на конференцията. Целта на форума е обмен на добри практики и дебат по развитието на текущите въпроси и предизвикателства в сектор сигурност. По време на престоя си ще проведа и редица двустранни срещи,“ написа вчера Цветанов във Фейсбук. До момента той не е съобщил за изказването си или за някоя от срещите, в които е участвал.

 

В публикацията на 5gmedia се описват подробности за политическите скандалите, които съпътстват  Конференцията на AIPAC. Посочва се, че кандидатите за номинациите на Демократическата партия в предстоящата президентска кампания са отказали да участват в конференцията. Основният спонсор на конференцията Адам Милстейн е атакувал популярните конгресмени Илхан Омар и Рашида Тлаиб, свързвайки ги без доказателства с “Мюсюлмански братя”, след което ръководството на AIPAC са се дистанцира от него. 

 

Цитиран е и Ню Йорк Таймс, който пише за сътресенията около AIPAC, че израелското лоби се събира на фона на фалшива двупартийност и нарастващото напрежение”. “Повече от 18 000 активисти ще се съберат във Вашингтон в неделя за годишната конференция на Американско-израелския комитет по обществени дела (AIPАC), докато демократите се борят с нарастващите критики към Израел от страна на левицата и докато президентът Тръмп се опитва да раздели политическите си съперници, същевременно подкрепяйки израелския лидер.“

 

На тридневната конференция на AIPАC ще говорят американски и израелски светила, включително министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху, вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, говорителят на Конгреса Нанси Пелоси и основният конкурент на Нетаняху за изборите в Израел следващия месец, Бени Ганц. 

 

Форумът ще приключи във вторник с "деня за лобиране", когато хиляди активисти ще се изправят на хълма на Капитолия, за да подкрепят законодателната програма на AIPАC, допълва медията.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5806 |24.03.2019 Йончева: Цветанов да напусне политиката, докладите за България са присъда за Борисов . 5| 5394 |24.03.2019 Томислав Дончев: Цветанов да обясни отношенията си със строителната фирма . 7| 4785 |24.03.2019 Славчо Велков: Без оставка на Цветанов ГЕРБ губят изборите . 43| 24486 |24.03.2019 Само във Фрог: Докато бил на молитвена закуска, Цветанов направил скъпарски круиз край Маями

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads