Реклама / Ads
14| 5490 |25.08.2010 НОВИНИ

"Конфликтната" депутатка на ГЕРБ аут от комисиите в НС

.
След разговор с премиера и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, народният представител д-р Геновева Алексиева подава оставка като заместник-председател на социалната и на здравната комисия.
 

Пред Агенция “Фокус” премиерът и председател на ПП ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че в разговора си с нея е бил категоричен: „При така създалата се ситуация и скандала около нея е недопустимо тя да остане заместник-председател на тези две комисии”.

Герберката Алексиева ще се оттегли след два скандала, в които беше замесена през последните седмици. Първоначално стана ясно, че тя е участвала в жури, което е одобрило научната степен "доцент" за дъщеря й. След това колеги на Алексиева я обвиниха, че е източвала здравната каса, като е включила лечението на очно заболяване при децата в здравна пътека заради лични интереси. Офталмологът проф. Православа Гугучкова заяви пред медии, че "мързеливото око" се лекува само извънболнично и включването му в здравна пътека е смешно. Според нея Алексиева е направила това, тъй като частната й очна клиника има финансова изгода.

След избухването на първия скандал депутатката от управляващата партия заяви, че информацията, написана в „Труд” е опит да се дискридитира управляващата партия, а фактите са манипулирани. Тя уточни, че кандидатурата на дъщеря й е била одобрена от 9 души от журито, така че дори и тя да не е дала гласа си в нейна подкрепа, е щяла да бъде одобрена. Освен това конкурсът бил замислен от началото на 2009 година, когато Алексиева не е била народен представител. "Мен законът ме задължава, не мога да наруша закона, водена от морални причини", категорична беше тогава Алексиева. Тя така и не пожела да отговори на питанията на журналисти дали смята своето решение за морално.

Междувременно лично председателят на НС Цецка Цачева се опитала да разреши скандала като провела личен разговор с д-р Геновева Алексиева. Дала й съвет да се обърне към Изпълнителната комисия. Парламентът няма възможност да наказва депутати за подобни гафове.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4906 |25.08.2010 Депутатка от ГЕРБ „на дузпата” заради гаф с щерка . 9| 6565 |18.08.2010 Депутатка от ГЕРБ журира щерка за доцент . 18| 5597 |16.07.2008 Евродепутатката Биляна Раева възкреси ценен алманах за Македония . 3| 8478 |18.10.2007 Людмил Стойков излезе от „Съюз за Перник" заради клевети на жълта депутатка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads