Реклама / Ads
8| 5469 |21.11.2017 НОВИНИ

В КОНПИ тръпнат в очакване на съдебното определение за запорите на Прокопиев

.
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев и подчинените му са в трескаво очакване на съдебното определение на запорите върху имуществото на бизнесмена Иво Прокопиев. Това съобщиха пред Фрог източници от ведомството.
 

Тези дни СГС трябва да каже дали допуска поредният правен шедьовър на КОНПИ. Става дума за налагане на запори и възбрани върху имуществото на издателя. Преди няколко дни се разбра, че такова няма да бъде налагано на „Икономедия”, която издава вестниците „Капитал”, „Дневник” и „Капитал дейли”. Не така, обаче стоят нещата спрямо другите фирми и имоти на предприемача. Именно в тях се цели КОНПИ. Твърди се, че е изготвен помпозен многомилионен иск по схемата, която беше приложена спрямо банкера Цветан Василев.

 

Тук обаче има и новаторски подход, признаха източници на Фрог. „За да натаманят и да изпълнят дадената поръчка, от КОНПИ решиха, че 10-годишният период на проверката, заложен в закона, не отговаря на техните професионални правни възможности. За това си позволиха да нарушат закона и да извършат проверка извън определеният срок. По този начин, поръчката бе изпълнена, а поръчителите от кръга на политико-мафиотския модел КОЙ- доволни”, допълниха източниците ни.

 

От тук насетне се предвиждат два изхода. При първият-българският съд може да осъзнае, че е погазен грубо закона и да отхвърли мераците на КОНПИ. Вторият е да се наложи обезпечение. Така Иво Прокопиев ще бъде вкаран в безкрайни съдебни процедури, които могат да траят поне 5-6 години.

Според източниците на Фрог в КОНПИ продължава лова на вещици. ДАНС търси упорито кой е изнесъл в медията ни информация за тайно подготвения план срещу Прокопиев. Служителите твърдят, че сградата на Комисията е пълна с „бръмбари”, за да се слуша кой какво коментира. Никой вече не смее на глас да споделя мислите си дори пред най-близките хора. Всички се подозират един друг и само най-смелите си говорят с погледи.

Междувременно шефът на КОНПИ Пламен Георгиев започна да се обяснява защо преди време в интервю пред медия, свързана с Делян Пеевски, охотно даде данни кой ще бъде проверяван от комисията. Благодарение на това се разбра, че на мушка са редица бивши министри-Николай Ненчев, Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Петър Москов, както и Иво Прокопиев. На 17 ноември т. г. Георгиев използва официалният сайт на ведомството си, за да обясни, че не е изнесъл класифицирана информация за проверяваните лица. Подчинените му, обаче мислят по различен начин.

 

Смятат, че всяка подобна информация, станала известна при и по повод изпълнение на служебните задължения, е служебна тайна. Става дума за чл. 16 , ал. 1 от Закона. На практика може да се случи нещо много неприятно за комисията. Подобно огласяване кой ще бъде проверяван, помага на проверяваните лица да разчистят имуществото си. Така на практика ще остават с празни ръце КОНПИ и респективно държавата.

 

От институцията нонстоп ни уверяват, че спазват законите, макар че приложихме достатъчно факти за обратното. Експерти признаха, че с иска срещу Прокопиев ще лъсне „техният професионализъм”.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 9445 |16.11.2017 Как бащата на Ивайло Крачунов, одиозен главен редактор на Пеевския сайт-бухалка „Блиц“, се оказа съветник на шефа на КОНПИ . 6| 7281 |16.11.2017 Само във Фрог: Шефът на КОНПИ и пиарката му да се разберат кой от двамата лъже . 1| 6000 |13.10.2017 Само във Фрог: Кадрови промени в КОНПИ, подозират чистка на неудобните . 0| 7143 |11.04.2017 Юристи пред Фрог: Шефът на КОНПИ крие, че прави стъкмистика

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads