Реклама / Ads
54| 5790 |16.10.2012 НОВИНИ

Константин Тренчев: Борисов разбрал за десятъка от медиите

.
Финансовият министър Симеон Дянков „направил луди” хората, депутатите, дори премиера с „изцепката” за 10-процентия данък върху лихвите по депозитите, коментира пред bTV лидерът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев.
 

В понеделник синдикатите обявиха, че искат оставката на вицепремиера заради „взривяване на социалния диалог” и го обвиниха в прескачане на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) по въпроса. Липсата на уважение към институцията доведе и до заплаха със съд.
 
Тренчев заяви, че е разговарял с депутати от ГЕРБ, които научили за въвеждането на промяната от медиите. Дори министър-председателят Бойко Борисов бил поставен в еднопосочна улица за реакция:

„Премиерът няма друг ход. След като неговият вицепремиер се е изцепил, би следвало да го подкрепи, защото иначе излиза, че онзи прави каквото си иска и премиерът научава от медиите”.

Според него е „тотална идиотщина” от медиите да се научават важни неща и то от хора на позиции, които би трябвало да ги знаят месеци напред. „Това пренебрежение към мнението на всички останали е нещо, което не подхожда на този пост”, коментира още Тренчев.

Той допълни, че целта с исканата оставка на Дянков заплахата със съд е да се докаже, че НСТС е институция, създадена по закон и заслужава да бъде уважавана, а хората вече са си извадили заключения за „деянията” на финансовия министър.

Председателят на КТ „Подкрепа” припомни, че подобни случаи, при които е пренебрегван диалогът със синдикатите, не са водели до нищо добро за управляващите:

„Когато царят вдигна цените на тока с 10%, ги осъдихме. Масларова я бяхме направили сама да си говори. Нещата трябва да минат през НСТС. Ние не можем да ги спрем, по правилник може да кажем мнение, то може да е против и те да не се съобразят. Изглежда г-н Дянков е искал да си спести критики за една вечер. На другия ден обаче направи така, че цялото общество му скочи”.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 48| 5462 |15.10.2012 Б. Борисов: Повече пари за наука, за образование, за учителите . 104| 7356 |14.10.2012 Борисов: Бюджет 2013 е идеален . 22| 5204 |13.10.2012 Борисов: В бюджет 2013 даваме 18 милиона повече за култура . 22| 5046 |12.10.2012 Борисов: Референдумът за "Белене" да се плати от всяка партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads