Реклама / Ads
16| 4793 |25.02.2013 НОВИНИ

M. Константинов: Безусловно спазване на Конституцията!

.
Проф. Михаил Константинов
Хората, които протестират, имат много различни искания. Аз се радвам, че гражданите намериха енергия за тези протести. Тъжното е, че това се случва много рядко в България.
 

Това заяви Антоанета Христова, която е политически психолог, пред камерите на БНТ. Трябва да се научим да владеем политиката на пръчката и моркова, за да можем да контролираме политиците.

В момента хората атакуват абсолютно всичко, което е от миналото, категорична беше тя. Това е причината да се пали конституцията. Всеки, който се опитва да се прави на политик в момента, бива намразен. Това е проблем за организаторите на протестите. Те не искат да станат лица на тези протести, защото ги е страх, че ще бъдат намразени и стъпкани, обясни Христова.

Сред протестиращите има известно неразбиране, какво точно се случва в момента, каза проф. Михаил Константинов, шеф на Информационно обслужване.

Трябва да спазваме безусловно Конституцията. Тя трябва да се променя, само по начините, които са описани в нея. Народното събрание трябва да си върши работата. Правителството също. Аз бях на мнение, че правителството не трябва да си подава оставката, допълни той. Страшно е ако ние сгазим Конституцията. Не можем да минаваме през законите.

Аз съм един от критиците на Конституцията, още от нейното създаване, но тя трябва да се спазва. Да, можем да я променим, но само по законов път, категоричен беше той. Според мен няма нищо лошо в това, гражданите да влязат в институциите и да видят как работят те. Аз имам идея да поканя специалисти в Информационно обслужване. Те няма да бъдат назначени на работа там, но ще се запознаят с методиките на работа.

Същото важи и за ДКЕВР. Там разбира се нямат работа детски учители. Там трябва да влязат инженери, обяви Константинов. В НЕК се губят 2 млрд. лева откраднати за Белене. Заради това се надуват сметките в момента. НЕК се опитват да си върнат тези пари, завърши Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 6780 |20.02.2013 М. Константинов: Всички ги е страх от изборите . 33| 5631 |04.01.2013 М. Константинов: След 50 години няма да ни има . 12| 4885 |21.03.2012 Ст.Константинов: Не съм обиден, огорчен съм . 14| 7925 |20.03.2012 Ст. Константинов: Аз съм против кадровика Дянков, но стоя зад политиката му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads