Реклама / Ads
56| 7424 |24.08.2013 НОВИНИ

М. Константинов: ГЕРБ 2 да не си дават много зор

.
Проф. Михаил Константинов Източник: Булфото
НЦИОМ е една от най-добрите и точни организации в България. Очевидно има чистка на всички нива в администрацията. Трябва да видим дали тя е по-голяма от обикновено. Това е безобразие. За съжаление тази чистка не се прави само от сегашните управляващи, а от всеки, който дойде на власт.
 

Това каза проф. Михаил Константинов пред камерите на Нова телевизия по повод последните чистки в държавата. Според мен не трябва да се пипат дори заместник-министрите, каза Константинов.

Професорът коментира и новите партии на политическата сцена. ГЕРБ 2 не трябва да си дават зор и не трябва да инвестират много пари в тази организация. Нямат никакъв шанс, категоричен беше той.

Реформаторският блок вече е готов за парламентарните избори. Те влизат в парламента и по моя преценка имат възможност за 25-30 депутати. Лошото там е, че работите малко се разводниха. Реформаторският блок трябва да внимава и при структурирането на изборните листи. Изпокарат ли се тогава, напълно е вероятно да изгубят гласовете си.

ГЕРБ и Реформаторския блок нямат друг път освен да се коалират. Нареждане за това ще дойде от ЕНП, обясни Константинов.

Той не пропусна да анализира и последните слухове за разцепление в БСП. Столетницата е абсолютен феномен в Източна Европа. Ръководството на партията е ултра дясно и олигархично, докато избирателите им са с носталгични леви уклони. Такова чудо няма никъде по света.

Пред БСП има три варианта. Една част да си направят олигархична партия. Друга част да направят една истинска социалдемократическа партия, защото България има нужда от истинска социалдемокрация. Третата част да си направят една истинска комунистическа партия. За съжаление никой няма да посмее да направи тези стъпки, разкри професорът.

Предсрочните избори трябва да бъдат през май догодина. Това е най-логичното решение. Избори 2 в 1, завърши Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 100| 5912 |23.08.2013 Емил Димитров: Партията ни не е ГЕРБ-2! . 41| 5023 |22.08.2013 МБМД: ГЕРБ 2 ще зависи от харизмата на лидера си . 25| 6446 |22.08.2013 ГЕРБ 2 преговаря за коалиция с "Модерна България" и ВМРО . 40| 4798 |21.08.2013 Реформаторският блок досущ като ЕС: ще се ротира в управлението, но без ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads