Реклама / Ads
10| 10066 |17.03.2017 НОВИНИ

Константинов: Корупцията не е важна, важно е да оцелеем

.
Проф. Михаил Константинов
На мен ДПС не ми е любима партия, но в случая не мога да не призная, че нещата казани от Ахмед Доган са верни. Добре е, че той ги казва. Това би трябвало да успокои нещата в някаква степен, защото турската общност в България е разбунена. Тя не знае към кого да отиде, коментира проф. Михаил Константинов вчерашното обръщение на почетния председател на ДПС.
 
Посланието на Доган бе коментирано и от другия гост в студиото – журналистът Илхан Андай. "През тази призма на посланието сега трябва да си зададем въпроса: Кой натиска онзи спусък на 19 01.2013 г. и дали всичко не идва от Анкара. Посланието е към тези 400 000-500 000 избиратели на ДПС – "Време е за избор. Избирате спокойния дом или султаната, който е заложен да се случи след 17 април (ден след референдума в Турция за разширяване на пълномощията на Реджеп Ердоган )”, каза още Андай пред bTV.

Доган имаше много силен абзац в доклада си и малко преди да го изрече, се случи инцидента – може би някой е целял да не посочи опасността от настъпването на Ердоган. От последния му доклад се усеща и малко отчаян вид като на сам човек в пустиня, допълни журналистът.

Според Константинов в Турция има гражданска война. "Българската държава трябва да извършва проверка на това кой влиза в страната", каза още математикът. "Не можем да си позволим вкарването на тероризъм в България, това ще е голям хаос", допълни той. Според него темите за мигрантите и това, което става в Турция са много по-важни от корупцията, която разрушава държавата. Ако загинем физически, какво значение ще има корупцията тогава, попита математикът.

Видяхме колко е мъдра Германия, каза професорът. Той припомни, че във Федералната република съществува забрана изборите за чужди органи на властта да се провеждат извън територията на посолствата и консулствата на съответните държави.

Автобусите с туристи на изборите ги организират изселнически организации, които се контролират от Местан. Главната цел е партията му да прескочи бариерата от 4% и да влезе в парламента, смята Андай.

Според проф. Константинов, автобусите с турски изселници, които идват да гласуват на изборите, трябва да бъдат проверявани изключително внимателно от родните власти. Един атентат ще провали изборите и ще внесе хаос в България, категоричен е професорът.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4118 |16.03.2017 Румънски топ прокурор ни учи на борба с корупцията . 11| 4338 |13.03.2017 greshka47 . 3| 4604 |06.03.2017 Сърбите с мащабна акция срещу корупцията, задържаха 47 души . 12| 12260 |24.02.2017 ГЕРБ влезе по Пеевски в кампанията; Горанов мълчи за корупцията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads