Реклама / Ads
5| 5379 |09.08.2013 НОВИНИ

М. Константинов: Министър Папазов е лъжец

.
Транспортният министър Данаил Папазов каза един верен факт и няколко лъжи във връзка с "Информационно обслужване". Верният факт е, че дружеството е на загуба от 2,5 млн. лв. за миналата година. Лъжа е обаче, че тази загуба е натрупана по време на нашето ръководство. Това заяви пред Нова телевизия вече бившият шеф на дружеството проф. Михаил Константинов.
 

Аз пак ще подчертая – министърът е лъжец! И нека ме съди за това“, добави той. Папазов предизвика гнева на математика с изказването си, че "Информационно обслужване" е на загуба в размер на 2,5 млн. лева за 2012 г., което не се е случвало досега в историята на компанията.

„През 2011 -2012 г. дружеството „Информационно обслужване“ се управлява престъпно лошо и през 2012 г. то завършва на загуба. В края на същата година новото ръководство печели 2,5 млн. с тенденция да удвои печалбата“, подчерта Константинов.

„Ние за 6 месеца спечелихме толкова, колкото те успяха да откраднат за една година. Ние намалихме всички заплати, включително и нашите. Не може едно дружество, което е на загуба, да се шири с високи заплати“, заяви професорът.

Според него дружеството се източвало с различни договори. Големите кражби и големите безобразия са били, докато дружеството е било под влиянието на Симеон Дянков. „И безобразията, които се бяха настанили удобно, ние почти успяхме да ги премахнем. Най-малкото „безобразие“ беше, че се караха служебни коли като лични“, даде пример Михаил Константинов..

„Искам министърът да ме съди. Той каза, че аз имам сестра проститутка, а ако се докаже, че нямам сестра, нека ме съди. Аз твърдя, че той е лъжец“, подчерта още математикът.

„Информационно обслужване“ обслужва информационно държавата. Според мен това дружество пречи на държавата. Най-добре ще е или то да се приватизира, или да изчезне. Не може с удари под кръста да унищожаваме дружеството“, заяви той.

Той коментира и темата за актуализацията на бюджета и политическите събития у нас. „Много е важно, че протестиращите правят първи опит за организация. Откачалото имаше едно чувство за хаотичност. Време е протестиращите да излязат от формулата „Не искаме лидери, да си отидат управляващите“, каза професорът.

Константинов сравни страната ни с Италия, в която мафията е със силно влияние, но където протестиращите са си направили партия. „В крайна сметка държавата се управлява от партии. Нека който иска да упражнява натиск, да го упражнява. Но нека другата половина да стане политическа сила, която да има реално влияние върху държавата“, заяви Михаил Константинов.

„ЕНП припознава ГЕРБ, БСП, СДС, една забравена демократическа партия и Земеделския съюз на госпожа Мозер. Такива партии в Европа или са в опозиция, или заедно управляват. А тука как е – вечното разединение“, заяви проф. Михаил Константинов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6425 |08.08.2013 Проф. Константинов: Министър Папазов лъже! . 50| 6028 |05.08.2013 Михаил Константинов: Парламентът е заченат и живее в грях . 54| 6270 |05.08.2013 Вътрешният министър маха полицейския СОД . 16| 5307 |03.08.2013 Проф. Константинов: Сами подадохме оставка от "Информационно обслужване"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads