Реклама / Ads
23| 7448 |20.11.2015 НОВИНИ

Пл. Константинов обвини Гришо, Казийски и Бербатов в предателство

.
Пламен Константинов Източник: 7dnivoleibol.bg
Да не играеш за националния отбор е вид предателство. Не разбирам Григор Димитров, който отказа участие в мачовете за купа "Дейвис". С него щяхме да преминем в по-горна група. Това заяви треньорът на националите по волейбол Пламен Константинов в Шоуто на Слави.
 
Това не е мъжка постъпка. Не съдя никого, може да си има някакви причини, но когато става дума за родината, оправданията не звучат сериозно. Ангажименти всеки има, но тези към България са на първо място. Аз така го разбирам, категоричен бе дължгогодишният капитан на националния отбор.

Той обясни, че е разговарял няколко пъти с Матей Казийски и го е поканил да играе в националния. Не се е получило. Той решава, но искам да кажа, че на игрището защитаваш страната си и съотборниците си, а не играеш за федерацията или нейните шефове. Те са нещо друго и нямат общо с чувството да играеш за нацията, публиката и знамето. Това в някаква степен се отнася и за Митко Бербатов. Идваш, играеш за България и се раздаваш. Това е. Побеждаваш за всички българи, а не за тези, на които си обиден. Всички сме допускали грешки, но представете си какво велико чувство е за по-младите да играят до Казийски, да се учат от него. Не уважавам таланта сам по себе си, като някакъв дар. Трябва да го развиваш и споделяш. Аз съм се учил от по-големите от мен, къде успешно, къде не, но примерът им е бил заразителен. Да си кумир за хората е голяма отговорност. Постоянна отговорност.

Много си убедителен, ще ме навиеш да се включа в отбора по волейбол. Поне на ръст го докарвам. Но ако съм сериозен - напълно съм съгласен с теб. Страната винаги е над всичко, коментира Слави Трифонов. Двамата с Константинов се оказаха на едно мнение и за референдума, иницииран от Слави и екипа му. Българите трябва да покажат, че могат да взимат решения и без политиците и да ги заставят да ги изпълняват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5033 |13.11.2015 Стефан Константинов: Ще получим едно нищо от разделянето на здравния пакет . 7| 8789 |12.11.2015 Метаморфоза: Прокуратурата от обвинител стана защитник на сина на Миню Стайков . 2| 4168 |03.11.2015 М. Константинов: ОИК-София да се раздели на три части . 3| 4576 |02.11.2015 Константинов: РБ опитва да се еманципира от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads