Реклама / Ads
1| 4582 |28.09.2016 НОВИНИ

М. Константинов: Раздробяването на лявото е опасно за ГЕРБ

.
Това раздробяване на лявото може да се окаже една много голяма опасност за ГЕРБ, ако те не я осъзнаят. Какво имам предвид? Вярно е, че на първи тур лявото ще се яви разединено. Виждате – генерал Радев, кандидатурата на АБВ, госпожа Татяна Дончева, сега идва господин Орешарски, който в някакъв смисъл последно беше министър-председател на ляво управление. Лявото ще бъде разделено на първи тур, но ще има и втори.Това заяви Михаил Константинов.
 
И тези хора, които вече на първи тур гласуваха един път, част от тях ще отидат на втори тур за останалия кандидат да гласуват. Разбирате ли? Аз може да съм гласувал примерно за Дончева, която не влиза на балотажа, но след това отивам и гласувам за Радев, за да си подкрепя, така да се каже, лявото гласуване. Тоест това раздробяване на лявото означава също и мобилизация на лявото.
Водещ: В решителния момент – балотажа, казва още той пред "Фокус"

Която мобилизация остава още една седмица, защото между двата тура има една седмица, и така избирателите на Калфин, на Радев, на Дончева и на Орешарски могат до голяма степен да се обединят и да подкрепят този от тях, който отиде на балотажа, който най-вероятно е генерал Радев. Така че ситуацията хич не е толкова решена, въпреки че, разбира се, най-големи шансове има все още неизвестният кандидат на ГЕРБ, допълва той.

Много ми е мъчно да го кажа, но аз не ги виждам тези шансове, макар че им желая всичко най-хубаво, аз съм десен избирател и бих искал, ако може, да има десен балотаж, да има балотаж ГЕРБ – Реформаторски блок. Но мисля, че няма как да се случи. Първо, защото левицата очевидно има повече гласове, отколкото има Реформаторския блок; господин Каракачанов хич не стои зле с една потенциална подкрепа от 300-400 хиляди гласа. Така че виждам вече силни двойки, които могат да вземат първите три места. И за съжаление Реформаторите не са сред тях. Въпреки това аз смятам, че трябва да положат всички усилия, а ако не се класират, поне да се чуе гласът им. Не забравяйте, че кандидатпрезидентската кампания е начин не само да се класираш много напред, но и да получиш трибуна, твоите идеи да бъдат чути и по-нататък това да ти донесе евентуално политически ползи при едни парламентарни избори. Може би това е целта на участието на много хора, разсъждава Константинов.

ГЕРБ трябва да се отнесат изключително сериозно към предстоящите президентски избори, за да не получат неприятна изненада. Самият ГЕРБ има 4 силни кандидатури, аз ги наричам каре аса, този термин почти се наложи. Това е самият Борисов, който според мен не е изключил своето участие като кандидат, не е правилно да бъде изключван; след това следват две мъжки кандидатури – това са господин Томислав Дончев и господин Димитър Николов, кметът на Бургас – много силни кандидатури; и разбира се госпожа Фандъкова, която е изключително успешен кмет на София, особено в сравнение с някои нейни предшественици. В този смисъл това каре аса, всеки от тях ще се представи много добре. А кой от тях ще бъде избран, аз не мога да отговоря. Има, разбира се, минимален шанс това да е някой извън карето аса, но тогава вече става много трудна задачата на ГЕРБ. Те трябва да изберат от тези хора, ако искат да спечелят стабилно президентските избори, смята математикът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5364 |27.09.2016 Константинов: Кандидатурата на Орешарски крие опасност за ГЕРБ . 0| 4306 |13.09.2016 Проф. Константинов: Ирина Бокова няма да бъде избрана за генерален секретар на ООН . 0| 5141 |07.09.2016 М. Константинов: Изборите в САЩ са ни по-важни от собствените . 2| 4766 |16.08.2016 Д-р Константинов: Пръстовите отпечатъци са незаконни и с нулев ефект

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads