Реклама / Ads
15| 4944 |04.02.2014 НОВИНИ

Консултативният съвет при президента е непредставителен и нелегитимен

.
Днес се разигра поредният безсмислен и непредставителен за обществените нагласи Консултативен съвет за национална сигурност при президента Плевнелиев.
 

Темата за пожелателните "стратегически приоритети" на държавата напълно обезсмисля функцията на съвета като защитник на националната сигурност. Ден, след като Европейската комисия публикува доклад, в който три пъти присъства името на бивш министър-председател в контекста на корупцията по високите етажи във властта, политиците се занимават с всичко друго само не и с това.   "Банкя гейт", случаят Мишо Бирата и разследването за смъртта на Чакъра очевидно не притеснява държавния глава и неговия ментор и главен герой в тези истории.

Вместо корупция, в дневния ред на четирите парламентарни партии са корпоративните интереси на президента Плевнелиев и неговия приятелски кръг включващ Иво Прокопиев, Саша Безуханова и Цветелина Бориславова. Явно интересите на ВЕИ сектора са по-интересни за обществото от участието на бивш премиер в корупционни схеми.  Ние сме най-голямата извънпарламентарна политическа сила и представляваме алтернатива на статуквото в лицето на БСП и ГЕРБ. Всеки политически консенсус без наше участие е несъстоятелен. Нашият дневен ред произтича от реалните проблеми на държавата, които са излизането от демографската катастрофа, създаването на работни места, по-високи доходи и сигурност.

Това са основните въпроси, които вълнуват гражданите, но отсъстват от темите на „актуалните“ парламентарни политици.  Нека обществото само направи оценка на кого да вярва и може ли да има национален консенсус с наличието на дискредитирани политици и партии, които не се вълнуват от живота на хората. Европейските институции ясно показват кои са основните проблеми в държавата, а днешният Консултативен съвет се разминава напълно с очаквания от Европа и от всички българи дневен ред. В този смисъл оценявам проведения Консултативен съвет като непредставителен и нелегитимен.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 24| 5013 |04.02.2014 Станишев доволен от единодушието на Консултативния съвет . 47| 5081 |04.02.2014 Сидеров: Съветвам президента да си свали имунитета . 108| 5614 |30.01.2014 Мая Манолова: Искането на президента за референдум нарушава Конституцията . 16| 5877 |30.01.2014 Освен ГЕРБ другите ПГ няма да подкрепят предложението на президента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads