Реклама / Ads
36| 5967 |17.06.2012 НОВИНИ

Контра на протеста на Орлов мост затваря Е-79

.
Контра може да затапи Е-79
Обществото се раздели по повод Закона за горите. Контрапротест на този от Орлов мост се кани да блокира пътуването по международния път Е-79 на разклона за Симитли. Хората от Банско, Добринище, Разлог и други селища се вдигат да защитават промените в Закона за горите. Според поправките ще могат да се строят сспортни съоръжения без да се променя горският статут на терените. Утре в контрапротестите
 
Главният път между Кулата и София може да бъде блокиран в неделния натоварен трафик и в следващите дни от опонентите на природозащитници в столицата, които няколко дни подред протестираха срещу приетите от мнозинството в парламента поправки.

Вчера президентът Росен Плевнелиев наложи вето и върна за преразглеждане от депутатите.

Във вторник пък национален митинг се свиква пред Народното събрание, за да бъдат защитени поправките, върнати за преразглеждане от президента.

Инициативен граждански комитет разпространи до медиите съобщение, че излизат на протест под надслов „Да спрем екологичния рекет”.

„С тези си действия настояваме правителството да не се поддава на рекета на екоактивистите от жълтите павета. Действията ни са предупредителни, но заявяваме, че ако в понеделник правителството се поддаде на натиска на екоактивисти и отново спре инвестиционните проекти в планинските общини, от наша страна ще последва поетапна блокада на E-79″, предупреждават инициаторите.

Инициативата дойде минути, след като президентът обяви мотивите си по налагането на вето по Закона за горите. В същото време вчера земеделският министър Мирослав Найденов на пресконференция заяви, че малките общини са оставили правителството само да прокарва закона, при положение, че той бил в тяхна полза. Найденов попита защо и те не са излезли да кажат заявят своята позиция в подкрепа на закона, за да се чуе, че има и друго мнение, освен това на протестиращите на Орлов мосдт. 

След президентското вето премиерът Бойко Борисов заяви, че законът няма да тръгне, докато не се постигне консенсус по промените. Той обясни, че очаква бизнесът и местните власти да посочат пред депутатите колко важни са промените за техния поминък. Борисов отбеляза, че никога не се поддавал на лобистки интереси и че винаги като демократ се съобразявал с мнението на българските граждани.

Борисов изрази и съжаление за пострадалия телевизионен оператор от бТВ, който бе нападнат и ранен, докато снимаше протеста на Орлов мост.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 76| 6916 |16.06.2012 Организират „Блокирай Орлов мост IV” . 23| 5957 |08.06.2012 Кошмар: Полицейска кола отнесе велосипедистка на Орлов мост . 6| 6159 |23.04.2012 4 милиона къса контрабандни цигари задържаха митничари . 2| 5889 |18.04.2012 Заловиха контрабандни цигари на Кулата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads